Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Bizalommal az új nevelési évben isnews/703_0_t.jpgNevelési évnyitót tartottak szerda délután a Bokréta utcai Margaréta Bölcsődében. Az eseményen részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki megnyitó beszédében szólt a bölcsőde-fejújításokról, és hangsúlyozta, a város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a szülők bizalommal vigyék gyermekeiket a bölcsődékbe, a pedagógusok pedig nyugodt körülmények között tudjanak dolgozni.

Az intézmény vezetőjének köszöntőjét követően Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondott ünnepi beszédet, melyben hangsúlyozta a nevelés és az oktatás fontosságát a jövő szempontjából, és kiemelte a megfelelő nevelői környezet kialakításának szükségességét.
– Hogy a májusi szomorú eseményhez hasonló ne fordulhasson elő többé, elrendeltem a miskolci közintézmények műszaki, statikai és állapotvizsgálatát. A miskolci városvezetés számára kiemelt jelentőségű az, hogy a gyermekek biztonságban legyenek a városi intézményekben, így minden intézményt átvizsgáltak, a Margaréta Bölcsődében pedig már elkészült az érintett terület újravakolása is – mondta a polgármester.

Kiemelte ugyanakkor, hogy Miskolc 350 millió forint támogatást nyert bölcsőde korszerűsítésre, felújításra az Új Széchenyi Terv keretében. Mint mondta, Miskolcon összesen 756 bölcsődei férőhely van, mellyel a városban minden jelentkező igényt kényelmesen ki tudnak elégíteni, viszont nagyon fontosnak tartották azt, hogy ezen férőhelyeknek a minőségét növeljék.

Mint ismert, a pályázati kiírás feltételei szerint, a projekt során a városban működő tíz bölcsődéből három olyan intézményt – a Diósgyőrit, a belvárosi Mesemalmot és az avasi Napraforgó Bölcsődét – újítanak fel, korszerűsítenek, amelyek teljes kapacitással üzemelnek, és ahol sok gyerek ellátásáról gondoskodnak a város különböző részeiben.
Az intézményeket igyekeztek úgy kiválasztani, hogy azok lefedjék Miskolc teljes területét, az összes városrészt, ezért esett három, egymástól viszonylag távoli városrész bölcsődéire a választás.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031