Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Egyetemi erő az egységben és a sokszínűségbennews/694_0_t.jpgÚj korszak kezdődött a Miskolci Egyetemen a pénteki, nyilvános ünnepi szenátusi üléssel, mely a 279. tanév megnyitását jelentette. A díszaulában megtartott ünnepségen Kriza Ákos polgármester jelképesen, a város kulcsának átadásával Miskolc polgáraivá fogadta az egyetem elsőéves hallgatóit, majd miniszteri és egyetemi kitüntetéseket, valamint PhD okleveleket is átadtak.

Kriza Ákos polgármester kiemelte, a Miskolci Egyetem és a város „szimbiózisban, együtt gondolkodva építi a jövőt”. „Azon dolgozunk – tette hozzá a polgármester –, hogy a 21. századi fejlett technológiákat tudjuk közösen Miskolcra hozni”.
– Úgy gondolom, hogy csak közösen érhetünk el sikereket Az új tanév pedig ennek szellemében kezdődik – hangsúlyozta a polgármester.

Kriza Ákos ünnepi beszédében hivatalosan is gratulált Torma Andrásnak a rektori kinevezéshez.
– Mindannyiunk nevében kívánom, hogy felelős és megfontolt vezetőként munkájával hathatósan járuljon hozzá a Miskolci Egyetem szellemi értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, ezzel városunk, a régió és az ország jövőjének építéséhez – fogalmazott Miskolc polgármestere.

Hozzátette, talán nem túlzás azt állítani, hogy a város páratlan szellemi örökségeinek sorában az elsők között szerepel a Miskolci Egyetem, mely fennállása óta megannyi szakképzett szakembert adott a helyi iparnak, az oktatásnak, a törvénykezésnek, a gazdaságfejlesztésnek és a kulturális közéletnek. A polgármester szólt az országban kizárólag Miskolcon elinduló, mintegy 4 milliárd forintos támogatást élvező digitális város programról, valamint az Otthonunk Miskolc programról is.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031