Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Digitális forradalom Miskolcon - minden második miskolci család számítógéphez jutnews/683_0_t.jpgMagyarország legnagyobb lakossági számítógépes fejlesztése történik az elkövetkező fél esztendőben Miskolcon. A Kormány döntése alapján, a Miskolcon és környékén élők 20 000 db laptop térítésmentes használatát igényelhetik a jövőben. A cél a digitális fejlődés elősegítése, az itt élő közösség info-kommunikációs készségének növelése.

A „Miskolc és agglomerációja digitális közösség” című programot, amellyel szakmai pályázatot nyújtott be a város, a rendkívüli kormányzati intézkedéseket szolgáló tartalékból támogatja a kormányzat.

A kormány ezzel a döntésével a digitális írástudásnak a XXI. században betöltött jelentőségére épített. A cél az, hogy a digitális fejlődés munkahely és közösségteremtő lehetőségét kihasználja a város lakossága. A cél, hogy a hátrányos helyzetű régióban a fejlődés egyik meghatározó előfeltételét támogassuk, ösztönözzük.

A Program az állam, az Európai Uniós források és az érintett piaci szervezetek társfinanszírozásában  jön létre.

A projektet a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (továbbiakban: NIIFI) közreműködésével bonyolítja le Miskolc Megye Jogú Város Önkormányzata.

A kormányhatározat végrehajtását, azaz a helyi önkormányzat által elvégezhető feladatokat Miskolc Város Önkormányzata átvett közfeladatként látja el.

Ennek érdekében van szükség a város közgyűlésének az ezzel kapcsolatos határozat elfogadására.

Ezt a határozatot vette napirendjére mai ülésén a közgyűlés, és ez az oka annak is, hogy ennek a korszakalkotó programnak a hivatalos indulása előtt már tájékoztatom a város közösségét.

Tisztelt Miskolciak!

 Mint a város polgármestere, nagyon örülök annak, hogy a program támogatásával a kormány mind a szakmai, mind pedig politikai erőfeszítéseinket támogatja.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az országban egyedülálló, példa nélküli fejlesztésről van szó!

 A laptopok beszerzésére, a korszerű városi hálózat kiépítésére, az informatikai ismeretek oktatására, digitális terek létrehozására és miskolci webes szolgáltatások fejlesztésére különböző forrásokból közel 4 milliárd forint központi forrást ad a kormányzat.

 Tehát: 4 milliárd forintot a miskolci polgárok jövőjébe tudunk fektetni.

Egyedülálló, hogy ilyen nagy mértékben történik fejlesztés térségünkben!

Egyedülálló, hogy közvetlenül, a személyeknek- a tanulni, dolgozni, művelődni akaró polgároknak- tudunk segíteni!

A program olyan hatalmas volumenű, hogy ezzel nem kevesebbet, mint a miskolci háztartások felét érinti.

És tegyük hozzá, hogy bár sok város szerette volna magának megnyerni ezt a programot, mégis csak Miskolc, csak Miskolc volt képes arra, hogy olyan koncepcióval álljon elő, amely a kormány teljes támogatását élvezi.

A programot az erre a célra létrejövő iroda és szervezet vezényli majd le, meghatározott előírások, és pályáztatás útján.

Itt szögezem le azt, hogy a laptopokat nem osztogatjuk. Azokat csak olyan személyek kapják, akik garantálják, hogy használják és érdemesek arra, hogy ilyen támogatáshoz jussanak. Minimum kritérium tehát a jogkövető magatartás.

 A program minden részletéről a jövőben részletes tájékoztatást kapnak majd a polgárok, akik remélem, a jövőben nemcsak megértik, hanem meg is élik majd, milyen a közös siker, Miskolc sikere!

 

Miskolc, 2013. 08.29.

Dr. Kriza Ákos

Miskolc M.J.Város

polgármestere

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031