Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Segítő Vásár” – segítsünk a vásárlással!news/681_0_t.jpgMiskolci állomásához érkezett szerdán a „Segítő Vásár” elnevezésű, országos rendezvénysorozat, melyen a megváltozott munkaképességű dolgozók által gyártott, jó minőségű, magyar termékeket szeretnék megismertetni, megkedveltetni a közönséggel.

A kezdeményezést a Salva Vita Alapítvány indította el 2013 májusában, a Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság megbízásából, a helyszínek között Debrecen, Balatonfüred, Miskolc, Pécs, Békéscsaba és Győr szerepelnek. A rendezvény helyi, jószolgálati nagykövetének Pál Dénest, a 2012-es The Voice – Magyarország hangja nyertesét kérték fel, a védnöki tisztet Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselők vállalták. A vásárt a Miskolci Nemzeti Színház környékén, a sétálóutca Városház tér felé eső szakaszán rendezték meg. A kézzel készített termékek megvásárlásával a városlakók ezúttal is a fogyatékkal élőket segíthették, munkahelyeik megőrzését támogathatták.

A színház előcsarnokában kora délután sajtótájékoztatón méltatta a rendezvény célkitűzéseit Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkára,Kósa Ádám EP-képviselő, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Végh Katalin, a Salva Vita Alapítvány elnöke, valamint Pál Dénes jószolgálati nagykövet.

[681_1_480.jpg] segito_vasar_130828_ja_49.jpg

Kriza Ákos hangsúlyozta, az ország más részeihez hasonlóan, Miskolcon és környékén is a munkanélküliség az egyik legnagyobb probléma, s a foglalkoztatás bővítése ez egyik legfontosabb célkitűzés, a kormánnyal együttműködve. A polgármester ezzel összefüggésben példaként említette a Start közmunkaprogram eredményeit, amely itt is tömegével hozott vissza a munka világába olyanokat, akik talán a nagyszüleiket sem látták már dolgozni.

Kriza Ákos kiemelte, hogy a vásáron részt vesz az önkormányzat által alapított, jelenleg a Miskolc Holdinghoz tartozó MiProdukt – korábbi SzocioProdukt – Kft. is, amely jelenleg 118 embert foglalkoztat, köztük 76 megváltozott munkaképességűt.

– A napokban a szociális és családügyért felelős államtitkár úr jóváhagyta védjegyhasználati kérelmüket. Így a MiProdukt Kft. egy évig jogosult a Segítő Vásárlás védjegy illetve logó használatára, amely tanúsítja, hogy magyar termékről van szó, s megvásárlásával egy hátrányos helyzetű csoportot támogatunk – hangsúlyozta Miskolc polgármestere.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031