Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Országzászlót avattak Hejőcsabánnews/674_0_t.jpgA Gárdonyi Géza Művelődési Ház Bárczay Kastélyparkjában Kriza Ákos polgármester, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Gonda Géza önkormányzati képviselő, és Bárczay Ágnes tiszteletbeli zászlóanya jelenlétében avatták fel az új országzászlót hétfőn délután. A történelmi egyházak képviseletében Jobbágy Bertalan református lelkész, és Sedon László római katolikus plébános áldották meg a zászlót és az új kenyeret.

Az avató-ünnepséget Gonda Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy egy nemzetnek szüksége van szimbólumokra, az országzászló pedig ilyen.

A Szent István és az Új Kenyér tiszteletére avatott országzászlót népies öltözetű fiatalok hozták be, miközben a mintegy 50 jelenlévő elénekelte a Himnuszt.
A tiszteletbeli zászlóanya, Bárczay Klára felidézte családja és a magyar nemzet történelmi kapcsolatát, külön kiemelve örömét, hogy a családi ház nem veszett el, hanem kulturális intézmény lett belőle. A Gárdonyi Géza Művelődési Házra, és a Bárczay Kastélypark, ahol mától az országzászló lobog.

A keresztény állam eszméjéhez híven az országzászlót és az új kenyeret a történelmi egyházak képviselői, Jobbágy Bertalan református lelkész, és Sedon László római katolikus plébános szentelték meg. A jelenlévőkkel közösen, könyörgéssel fordultak az Úrhoz, hogy adja áldását a lobogóra, és mindazokra, akik áldozatokat hoztak és hoznak érte.

A megszentelt országzászlót Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Gonda Géza, a körzet önkormányzati képviselője, és Bárczay Ágnes tiszteletbeli zászlóanya húzták fel a Bánk bán híres áriájának emelkedett dallamaira.

Kriza Ákos ünnepi beszédében elmondta: amit évezredek hoztak létre, azt percek nem törölhetik el – az országzászló ezt jelképezi.
– A piros szín az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt szimbolizálja – hangsúlyozta, majd hozzátette: ez a három tulajdonság formálta és tartotta össze a magyar nemzetet történelme során.
A polgármester felidézte szimbólumaink történetét, és elmondta: Trianon után lett az országzászló a nemzeti összetartás megtestesítője, mára pedig a magyarság büszkeségének jelképévé vált.
– A keresztény alapokon nyugvó magyar nemzet egysége valóságos egység, ami államhatárok felett áll – zárta beszédét Miskolc polgármestere.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031