Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Ha nyár és női kosárlabda Eb, akkor Miskolc”news/672_0_t.jpgIdén immár harmadik egymást követő évben rendez Miskolc városa utánpótlás-korú kosárlabda Európa-bajnokságot. Az egyébként is pezsgő sportélettel rendelkező városba a mostani, U18-as B-divíziós Eb alkalmával 18 csapat érkezett, szurkolókkal, családtagokkal, akik az augusztus 25-ig tartó verseny ideje alatt Miskolc turisztikai életét is felpezsdítik. Az idei megmérettetés megnyitóját szerda délután rendezték meg a Generali Arénában.

– Miskolc rendkívül jó házigazda, nem véletlen, hogy immár harmadszor kapta meg a rendezés jogát egy ilyen sporteseményhez – emelte ki Bodrogváry Iván a megnyitó előtti pillanatokban. A FIBA-Europe női bizottságának elnöke érdeklődésünkre elmondta azt is, reményeik szerint „a jövőben is sok nagy nemzetközi tornának ad majd otthont a város”. A magyar válogatott szereplésére rátérve kiemelte ugyanakkor, rendkívül fontos az U18-as korosztály számukra, hiszen fel kell jutniuk az A csoportba, azért, hogy jövőre a ’97-es korosztály szintén az A csoportban szerepeljen.– Ez a torna tehát rendkívül nagy jelentőséggel bír a női kosárlabda számára – hangsúlyozta.

[672_1_300x300xffffff.jpg] u18_kosarlabda_eb_megnyito_130814_ja_27.jpg

– Lassan kijelenthetjük, ha nyár és kosárlabda Európa-bajnokság, akkor Miskolc – ezt már Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondta, aki megnyitó beszédében köszönetet mondott a szövetségnek, hogy ismét – immár harmadik alkalommal – a város adhat otthont az utánpótlás-korú sporteseménynek. „Ez valószínűleg az előző rendezéseknek is az eredménye. Jól vizsgázott tehát a szervezőgárda, és jól vizsgáztak azok a magyar politikusok és sportdiplomaták is, akik lobbiztak a rendezésért”, tette hozzá Miskolc polgármestere.
– Nemcsak sportdiplomáciai, hanem turisztikai siker is a város számára, hiszen olyan turistákat hoz Miskolcra a sportesemény, akik máskülönben nem biztos, hogy eljöttek volna városunkba – emelte ki az Eb-rendezés egy újabb pozitívumát Kriza Ákos.

– A női kosárlabdának nagy hagyományai vannak városunkban, így külön öröm, hogy ismét lányokat köszönthetünk Miskolcon – mondta a polgármester, egyúttal reményét fejezve ki az iránt is, hogy az U16-os és az U18-as korosztályt követően jövőre az U20-as kontinensbajnokságot is mi rendezhetjük. Megnyitó beszéde zárásaként izgalmas mérkőzéseket kívánt a játékosoknak és szurkolóknak egyaránt.
– Élvezzék a játékot, és ha van egy kis idejük két meccs között, akkor élvezzék a város nyújtotta lehetőségeket is, a versenyt követően pedig jöjjenek majd vissza Miskolcra – buzdította a külföldi csapatok tagjait a város polgármestere.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031