Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
"Visszanyeri eredeti pompáját..."news/666_0_t.jpgSzerdán írták alá a Diósgyőri vár rekonstrukciójának kivitelezői szerződését. A tervezett fejlesztésekről sajtótájékoztatón számolt be Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Sebestyén László országgyűlési képviselő, Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Tóth József, a kivitelező Zeron Zrt. vezérigazgatója.

Kriza Ákos egyebek mellett arról szólt, hogy a vár nagyszabású fejlesztése a város fejlesztését is jelenti, része a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztését célzó projketnek, amelyre több mint kétmilliárdos pályázati támogatást sikerült elnyerni. Kriza Ákos utalt azokra a kulturális értékekre, amelyeket a vár, rendezvényeivel egyetemben eddig is képviselt, s elmondta, a fejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb értéket képvisel majd mindez.

[666_1_480.jpg] diosgyori_var_felujitas_130807_ja_14.jpg

 

Sebestyén László országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a sikeres projektek is mutatják: egyre inkább beérik annak a munkának a gyümölcse, amelyet a város vezetésével együtt, képviselőtársaival Miskolc érdekében végeznek. Mint elmondta, Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztésének teljes költsége mintegy 2,4 milliárd forint, ebből kétmilliárd a pályázati támogatás. A vár rekonstrukciójára ezen belül több mint egymilliárd forintot költenek. Sebestyén László a városrészt érintő fejlesztéseket elemezve utalt az „épülő-szépülő” diósgyőri vár kiemelkedő turisztikai, idegenforgalmi jelentőségére, s a lillafüredi fejlesztésekre, a függőkertek megújítására is. Ugyancsak szólt a képviselő a nagyszabású, többmilliárdos stadion-fejlesztésről, valamint a tapolcai strand rekonstrukciójáról is, amelyre már megvannak a források.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031