Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos nyílt levele a miskolciak védelmébennews/660_0_t.jpgTisztelt miskolci lakásszövetkezeti elnökök, házkezelőségi vezetők,lakóingatlanok közös képviseletét ellátó megbízottak!

Önök is értesülhettek a különféle híradásokból, hogy néhány nappal ezelőtt készült el az a kormányrendelet, amely felszólítja a fejlesztési minisztert egy, a gázkészülékek,- vezetékek, csatlakozók felülvizsgálatáról szóló új szabályozás megalkotására. E szerint a gázkészülékek, -vezetékek és -csatlakozók műszaki, biztonsági felülvizsgálatának a költségét a gázszolgáltatónak kell majd viselnie.

Ennek a kormányzati akaratnak megfelelően, módosítani kell a földgázellátásról szóló törvényt, ami várhatóan a parlament őszi ülésének elején történik meg. A törvénymódosítással változni fog a gázkészülékek, - vezetékek és csatlakozók, ez év végéig szóló kötelező felülvizsgálati ideje is.

[660_0_480.jpg] DSC_3288.JPG

Dr. Kriza Ákos polgármester, Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, Sebestyén László, országgyűlési képviselő és Pristyák Tibor, a TIGÁZ területi üzemeltetési vezetője

Július 23-án, jómagam, Csöbör Katalin képviselő asszonnyal, Sebestyén László képviselő úrral és több, a probléma megoldásában érintett önkormányzati képviselővel a kérdéskörről egyeztető tárgyalást folytattam a Tigáz vezető képviselőjével.

Az egyeztető tárgyalásunk eredményeképpen fordulok most ezzel a nyílt levelemmel a címzettekhez, nyomatékosan felhívva a figyelmüket a következőkre: a törvénymódosításra néhány héten belül sor kerül, ezért kérem a tisztelt lakásszövetkezeti elnököket, házkezelőségi vezetőket, a különféle lakóingatlanok képviseletét ellátó megbízottakat arra, hogy a gázkészülékek,- vezetékek és csatlakozók felülvizsgálati munkálataiba már ne kezdjenek bele, ilyen munkálatokat a parlamenti döntésig pedig ne rendeljenek meg a vállalkozóktól !

 

Miskolc, 2013.07.23.

 

 

Segítő közreműködésüket köszönve:

 

 Dr. Kriza Ákos

Miskolc Megyei Jogú

Város polgármestere

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031