Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Felülvizsgálják az óvodákat és a bölcsődéketnews/658_0_t.jpgÁtvizsgálják a miskolci közintézmények statikai állapotát – ezt Kriza Ákos polgármester rendelte el, miután májusban gyerekekre omlott a vakolat az egyik miskolci bölcsődében, a balesetben pedig hat gyermek megsérült. Az, hogy hol kell beavatkozni, július végére derül ki.

A gyerekek éppen az udvaron pihentek, amikor vakolat és csempe darabok kezdtek hullani az épület homlokzatáról. A balesetben egy négy éves kisfiú lába eltört, őt megműtötték, öt másik gyerek kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A rendőrségi nyomozás még mindig tart. Korábban szóba került, hogy a balesetet a felpúposodott burkolatra felfúrt napellenzők okozhatták, a vizsgálat szerint azonban más felületeken, ahol nem fúrták föl is jelentkezet ez a probléma. Ebből következően ott is pereghetett volna a vakolat ahol nem volt omlásveszély.

Pintér Zoltán, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Főosztály vezetője elmondta, a közvetlen balesetveszélyt elhárították, azokat a vakolatra felragasztott csempe okozhatta.

 Szerdán éppen a Leszih úti épületről készültek képek, az udvar burkolata töredezett, amit javítani kell majd. A bölcsődék mellett az óvodákat is átvizsgálják. Adatokat rögzítenek az épületekről, minden miskolci óvoda műszaki állapotáról egy törzslap készül. Nemcsak a veszélyforrásokat, hanem a gazdaságosabb működési lehetőségeket is vizsgálják a felmérés során. Sok óvoda lapos tetős, a szigetelés régi és gyakran beázik – de ez csak néhány a problémák közül.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031