Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Nem állt el a darugyár a beruházástól„Rövid a miskolci MSZP emlékezete. Vagy a képviselőik nem figyelnek a közgyűlésen, és még újságot sem olvasnak. A finn darugyár kérdése ugyanis az áprilisi önkormányzati ülésen már felmerült, épp a szocialista Fedor Vilmos hozta szóba” – írja a szocialisták sajtótájékoztatójára reagálva Kriza Ákos.

A közgyűlésen egyértelmű választ kaphattak a szocialisták Pfliegler Péter alpolgármestertől. Május 22-én pedig a Konecranes tájékoztató levele is megjelent a Minap.hu-n. Eszerint a finn darugyár nem állt el a miskolci beruházástól. A Mechatronikai Ipari park nagyobb részét megvásárolta a cég - 39,5 hektárból több mint 24 hektárt” – írja a polgármester.

„Tompa Sándor nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy a magyarországi viszonyok miatt nem épít az északi vállalat. A Konecranes nyilatkozata szerint a cég elégedett a helyi körülményekkel, az építkezés elhalasztását a számukra fő piacot jelentő európai gazdaságban tapasztalható nehéz piaci körülmények indokolják.
Ha a miskolci szocialisták elővennék a közgyűlési jegyzeteiket – bár tapasztalataink szerint jegyzetelés helyett inkább facebook-oznak az üléseken a tiszteletdíjukért –, akkor nem járatnák le magukat azzal, hogy a nyilvánosság előtt tesznek fel olyan kérdéseket, amelyekre már csak ők nem tudják, vagy nem akarják tudni a választ.

 A kedvükért azonban álljon itt ismét: A Konecranes 24,9 hektárt megvásárolt az ipari parkban. Jelenleg is mintegy 30 munkavállalót foglalkoztat Miskolcon. A finn darugyár a tervezett gyárépítést csak elhalasztotta, arról nem mondott le, erről egyértelmű nyilatkozatot tett. Semmi nem indokolja tehát, hogy a város visszavásárolja a területet.
 Végezetül pedig, az Ipari parkban a város által már csak két kisebb kiajánlható terület maradt. Azt pedig a nemzetközi nagytőkével igen szoros kapcsolatot ápoló szocialisták is jól tudják, hogy az igazi nagyvállalatok számára ezek már nem alkalmas méretűek. A valóban nagy – több száz főt alkalmazni szándékozó – befektetők számára pedig Miskolc újabb területet készít elő, a 62 hektáros Déli Ipari Parkot” – teszi hozzá Kriza Ákos.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031