Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Nincs erkölcsi alapjuk kritikát megfogalmazni”news/643_0_t.jpgKriza Ákos írásban reagált a szocialisták csütörtök délelőtti sajtótájékoztatójára, melyet a Patak utcai mélygarázsról tartottak.- Dr. Kriza Ákos közleménye

„A miskolci MSZP-nek nincs sem erkölcsi, sem szakmai alapja kritikát megfogalmazni egyetlen mostani beruházással kapcsolatban sem.

Miskolc városa megrekedt, elakadt projekteket örökölt a szocialista vezetéstől, az iszonyatos mértékű – 36 Milliárd Ft ! – adósság mellett.

A szocialistáknak nyolc éve lett volna arra, hogy bizonyítsák Miskolcnak, az itt élőknek, hogy alkalmasak a városvezetésre. Az eredményt ismerjük.

Éppen ők voltak azok, akik a megkezdett projektjeiket nem tudták befejezni. A szocialisták a jelenlegi városvezetés szemére mindig azt vetik, hogy ezek az ő beruházásaik. De nem! Ezek a miskolciak projektjei! Amelyeket ők képtelenek voltak végigcsinálni.

A tapolcai strand nyolc éven keresztül még terv szintjén sem létezett, miközben egy működő strandfürdőt tettek tönkre. És ha már a strandoknál tartunk – a regnálásuk idején hihetetlen mennyiségű pályázatot írtak ki turisztikai attrakciók fejlesztésére, többek között fürdőépítésre, - korszerűsítésre. Mégsem történt semmi Miskolcon ezen a területen.

A Selyemréti Strandfürdő a másik példa. Egy kapavágást nem történt annak érdekében, hogy ott egy családi élményfürdő legyen. Mi hamarosan átadjuk.

De nézzük a város legnagyobb beruházását a Zöld Nyíl programot. A szocialisták ennek épp az egyik legfontosabb elemét, a villamosok közbeszerzését nem tudták végigvinni. Arról már ne is beszéljünk, hogy az általuk megbízott tervezők, de a saját szakembereik sem vették észre azt az égbekiáltó hibát, hogy kihagyták a végállomás, a Kandó Kálmán téri forduló áttervezését, hogy ott az új villamosok meg tudjanak fordulni. Ezt is nekünk kell orvosolnunk.  

És a Zöld Nyílnak van még egy érdekes kérdése, amiről a szocialisták mélyen hallgatnak. Miután korábban dilettáns módon szétverték a főutcát, valószínűleg nem mertek még egyszer munkavégzésbe kezdeni, csak azt nem tudjuk, mit akartak kezdeni a projektben erre elkülönített jelentős összeggel… Milyen alapon kritizálják tehát a mostani városvezetést, amely az utánuk maradt romokon próbál építkezni?

Végül pedig, a Patak utcai mélygarázzsal kapcsolatban – mint egyébként sok más projektet érintően – ismét csak a félretájékoztatásig terjed az MSZP frakció szakértelme.

A projekt Június 18-án folytatódik, befejezhető, és az összes MSZP-s beruházással ellentétben ez nem lesz félbehagyva” – zárul Kriza Ákos polgármester közleménye.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031