Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
További szoros együttműködés a Bosch-alnews/635_0_t.jpgEgyüttműködési megállapodást írtak alá csütörtökön a miskolci önkormányzat és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. vezetői a közös stratégiai gondolkodás és szoros együttműködés folytatásáról. Mint elhangzott, a Bosch miskolci jelenlétének kezdete, azaz 2001 óta érvényben lévő letelepedési szerződés módosításának aláírása újabb, a város és a Bosch együttműködésének köszönhető infrastruktúrafejlesztési projektet hitelesít.

Max Nitzsche, a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. igazgatója az eseményen kiemelte: vállalatuk három projektjével a közelmúltban kétszáz új munkahelyet létesített Miskolcon, s az Új Széchenyi Terv segítségével 2,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A 6,3 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásokból komplex technológiai fejlesztési stratégiát valósítanak meg a városban.
– Az innovatív termékek gyártására létrejött projektek maximálisan illeszkednek vállalatunk hosszú távú stratégiai céljaiba. A megfelelő képzettségű munkaerő alkalmazásával és gyártósorok beszerzésével Miskolcon újabb jelentős lépéseket tettünk innovatív Bosch termékek költség-hatékony gyártása felé, egyúttal a térség munkaerőpiaci-helyzetének javításához is hozzájárultunk – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Uwe Mang gazdasági igazgató arról szólt, hogy az elektromos meghajtások és indítómotorok, generátorok gyártásával foglalkozó miskolci Bosch-gyár tíz éve működik és mára a régió egyik legnagyobb munkaadója. Mint mondta, a nagyszabású ipari beruházások mellett kiemelt fontosságú a Miskolci Egyetemmel való közel 10 éves szoros szakmai és stratégiai együttműködésük, az Andrássy Gyula Szakközépiskolában indított képzés, a városi és régióbeli iskolák és óvodák támogatása, a velük való gyümölcsöző együttműködés.

[635_1_300.jpg] bosch_miskolc_130606_ja_27.jpg

– Kiemelt figyelmet fordítunk a több ezer alkalmazott – és családjaik – mellett a helyi célcsoportok helyzetét javító intézmények támogatására is. Felelős nagyvállalatként azt tűztük ki célul, hogy együttműködünk a helyi közösségekkel, hiszen közös célunk, hogy az emberek munkájának és hétköznapjainak szempontjából a város még élhetőbb legyen – fogalmazott Uwe Mang, aki az együttműködés egyik példájaként említette az új csapadékvíz-elvezető és víziközmű-rendszer kiépítését.

Az együttműködés eredményeit, és a megvalósult fejlesztéseket méltatta Pfliegler Péter alpolgármester is, akinek a kezdetektől komoly szerepe volt a Bosch miskolci letelepedésében, Kriza Ákos polgármester pedig arról szólt: minden nagyváros életében van egy meghatározó vállalat, amely nem csupán gazdasági, hanem számos más területen is érezteti a hatását. Miskolcon ez korábban a vasgyár volt, majd a Bosch vette át ezt a szerepet, amely ez elmúlt tíz év során „belenőtt” a városba, annak részévé vált.

– A miskolci Bosch gyárak hosszú évek óta kiemelkedő szerepet játszanak a régió és a város életében, emellett aktív részesei a város közösségi életének. Az önkormányzat és a gyárak között biztos alapokon nyugvó, folyamatosan megújuló partnerség alakult ki, amely mindenképpen precedens értékű együttműködés – hangoztatta Kriza Ákos, kiemelve a legutóbbi, kétszáz új munkahely teremtésével járó, miskolci fejlesztéseket, és további sok sikert kívánva a Bosch átgondolt fejlesztési stratégiájának megvalósításához, amelyhez a maga eszközeivel a város is hozzájárul.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031