Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Júliusban jönnek - pályán az első, születőben a második új villamosnews/630_0_t.jpgMinden helyi igénynek megfelel a Skoda által gyártott új miskolci villamos, és azok tesztelése is rendben zajlik – hangzott el azon a pilseni látogatáson, mely során Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Devecz Miklós az MVK első embere is kipróbálta a pilseni utcákon próbázó elsőként elkészült járművel. Ez, illetve a még készülő második prototípus júliusban érkezhet Miskolcra.

Arról korábban a minap.hu is beszámolt, hogy május közepén kezdte meg a gyári teszteket követően, a pilseni utcákon a próbafutást az új miskolci villamos első prototípusa. A tesztek egy részét ugyanis városi környezetben kell elvégezni a járművön, ezek egy részét a cseh városban végzi majd el, a többit pedig – a júliusi érkezést követően – a miskolci villamospályán.
– A pilsenieknek tetszik az új miskolci villamos, megnézik, fotózzák, feltűnést kelt, bízunk benne, hogy Miskolcon is szeretni fogják majd, és mind a város, mint a városlakók igénye teljesül – mondta Zdenék Majer, a Skoda Transportation értékesítési alelnöke, hétfőn a plzeni gyár bejárása előtt tartott prezentáción.

[630_1.jpg] pilsen_villamos_130603_ja_93.jpg

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, Miskolcon már mindenki nagyon várja a villamost, fokozott figyelem kísér minden olyan hírt, mely a járművek gyártásával kapcsolatos.
– Jómagam folyamatosan figyelemmel kísérem a másik két hazai villamosprojektet, a járműbeszerzésekről szóló híreket, és látva a háromféle járművet, elfogultság nélkül jelenthetem ki, hogy a Skoda által nekünk gyártott villamos a legszebb – mondta a városvezető.

A prezentációt Kriza Ákos polgármester és Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója jelenlétében a Skoda vezetői, Zdenék Mayer, a Skoda Transportation értékesítési alelnök, Josef Bernard értékesítési igazgató és Václáv Trkovsky projektmanager tartotta. Elhangzott, Miskolc harmincegy új villamost rendelt meg, melyek – a miskolci igényeknek megfelelően – mind egyterűek, az utasok által teljes hosszában átjárhatók, teljesen légkondicionáltak, 100 százalékban alacsonypadlós villamosok lesznek.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

 

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031