Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kriza Ákospolgármesterválasza az miskolci MSZP-nakTisztelt képviselő urak!
Ha csak az elmúlt negyedévet idézzük fel, akkor is nehéz lenne összeszámolni, hányszor adtunk számot a miskolci közvélemény előtt arról, hogy városunk és megyénk, valamint a régiónk egészségügyi ellátása miért és várhatóan milyen ütemben alakul majd át, válik sokkal magasabb színvonalúvá az eddigieknél.

Egészségügyi intézményvezető kollégáimmal, politikustársaimmal mindig igyekeztünk közérthetően fogalmazni: ma már, 2013-ban, nem a megye és a város kórházairól beszélünk, hanem arról a nagy állami egészségügyi rendszerről, amelyik komplex módon, a párhuzamosságok kiiktatásával nyújt a korábbiakkal össze sem hasonlítható, magas színvonalú betegellátást.

Az ebből az elvi megfontolásból, az összefogás alapján benyújtott legutóbbi pályázatunk tehát éppen nem a miskolci egészségügyről való lemondást jelentette, hanem azt, hogy a városlakók és a környékbeliek ezzel a közös pályázattal jutnak majd a létező legjobb egészségügyi ellátáshoz. Végeredményül pedig a MISEK Belgyógyászati Intézetének negyedik emeletén, a 35 ágyas új szinttel, a város és a megye szakellátása egyszerre gyarapszik... Ahhoz képest kell ezt a feladatharmonizációs új egészségügyi korszakunkat értékelnünk a városban és a megyében, hogy magam már 2006 decemberében - ellenzéki képviselőként - a kórházak csonkolásának neveztem azt, amit az MSZP-sek elkövettek az egészségüggyel szemben. A mi célunk a kezdetektől az volt, hogy minden lakos számára hozzáférhetővé váljanak a lehető legjobb infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi alapellátás szolgáltatásai.

Ezt szolgálja a június 1-től működő, 24 órás háziorvosi ügyelet is. Jelenleg sincs és korábban sem volt a Diósgyőri Kórházban sürgősségi ellátás ami feltétele az új, korszerű, az Országos Mentőszolgálattal és sürgősségi osztállyal szorosan együttműködő ügyeleti rendszernek. Napi 24 órában plusz szakképzett orvossal bővül a városi alapellátási rendszer, javul a színvonal, nő a hatékonyság. A 24 órás háziorvosi ügyelet pedig jelentősen megkönnyíti az alapellátásban dolgozók munkáját, ezáltal a betegekre is több idő jut. A suszter maradjon a kaptafánál. Gúr Nándor a munkanélkülieknél, dr. Simon Gábor az igazságügynél, dr. Varga László pedig a fuvarozásnál. Éppen az Önök által előcitált orvosi és a polgármesteri esküm kötelez arra, hogy ezeket a lépéseket tegyem meg az egészségügy területén.

Önökkel ellentétben, orvos-közgazdászként aki az MSZP vezetés idején tönkrement MÁV-rendelőt Miskolc egyik legjobban működő egészségügyi intézményévé tettem – én átlátom az egészségügy teljes rendszerét, amire a miskolci szocialisták közül soha senki nem volt képes. És emiatt éppen elég rendeznivalót hagytak maguk után.. De hozhatok más példát is. A Matolcsy-féle gazdaságpolitikát is sokan kritizálták, érdekes módon mégis olyan eredménye van, amitől a protestálók most szóhoz sem jutnak. Arra kérem Önöket Uraim, várják ki a végét.

Miskolc, 2013. május 31- Dr Kriza Ákos polgármester

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031