Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Az út, amely összeköt bennünket – például a tavakkalnews/615_0_t.jpgHamarosan kerékpárút köti össze Miskolcot, Kistokajt, Mályit és Nyékládházát. A biztonságos közlekedés megteremtése, a térség turisztikai vonzerejének erősítése a célja annak a projektnek, amely év végére valósul meg. A megvalósítás lépéseit a települések polgármesterei hétfőn sajtótájékoztatón ismertették.

A projekt első ütemében hét építési szakaszt alakítanak ki 20 kilométer hosszan. A meglévő aszfaltutak rekonstrukcióját, 1,4 kilométeres szakaszon új kerékpárút építését is magában foglalja a pályázat. A miskolciak és a régióba érkező kerékpáros turisták így könnyebben megközelíthetik majd a közeli tavakat és más turisztikai látványosságokat is. Ezen kívül a kettőszázmillió forintos beruházás lehetővé teszi majd azt is, hogy a települések lakói gyorsabban jussanak el biciklivel a munkahelyükre.

– Kistokaj lakosainak nagyon fontos ez a kerékpárút, hiszen Kistokaj, Mályi és Nyékládháza között nincsen közvetlen autóbuszjárat. Kistokaj lakosai Miskolcon keresztül közelíthetik meg ezeket a településeket – hangsúlyozta Ambrus Gyöngyi, Kistokaj polgármestere.

Az út, amely összeköt bennünket – ez a jelmondata a beruházásnak, amellyel javul a közintézmények, kereskedelmi és szolgáltató egységek biztonságos kerékpáros megközelítése is.

– Miskolcon 95 óta épül a kerékpárútrendszer, egész jó hálózattal rendelkezünk már, de nagyon hiányzott az a rész, amely a Hejő menti településekkel köti össze a várost. Ha ez a kerékpárút-hálózat megvalósul, akkor a Bükktől a Hejő menti településeken át, egész messze el tudunk jutni kerékpárral – nyilatkozta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031