Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Török testvérvárosa lett Miskolcnaknews/614_0_t.jpgTestvérvárosi megállapodást írt alá kedden a törökországi Kayseri és Miskolc. Az ünnepi eseményen Mehmet Özhaseki Kayseri főpolgármestere és Kriza Ákos, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy szoros és hosszú távú együttműködésben bíznak, elsősorban a gazdaság, de a kultúra, az oktatás és a sport terén is. A dél-korai Asan után Kayseri már a második olyan testvérvárosa lett Miskolcnak, mellyel a város – a kormány szándékaival összhangban – kelet felé nyit.

Az eseményen elhangzott, Törökország 6. és Magyarország 4. legnagyobb városa Kiss Gábor isztambuli főkonzul közbenjárásával vette fel a kapcsolatot egymással mintegy 10 hónappal ezelőtt.
– A mai nap, a két város közötti testvérvárosi együttműködési megállapodás aláírása ennek a 10 hónapos előkészítő munkának a gyümölcse – ezt Kriza Ákos, Miskolc első embere jelentette ki, kiemelve, hogy az aktus egyben a több száz éves szerteágazó török-magyar kapcsolatok megerősítése, illetve magasabb szintre lépése.

 

Miskolc polgármestere kijelentette, annak érdekében, hogy ez a kapcsolat minden területen – gazdaság, kultúra, oktatás, sport – hatékony legyen, munkacsoportokat hoznak majd létre, melyeknek az lesz a feladat, hogy megkeressék a kapcsolódási pontokat a városok között.
– Mindkét város nagy reményekkel tekint a testvérvárosi kapcsolatokra, hiszen világossá vált számunkra, hogy Miskolc és Kayseri jól megérti egymást, és hatalmas tartalékokat rejt ez a most születő kapcsolat – szögezte le.

[614_1_300.jpg] mc_kayseri_130521_ja_22.jpg

Ezt követően Kriza Ákos és Mehmed Özhaseki prezentáció segítségével mutatta be a két várost, a delegációknak. A miskolci városvezető előadásában kitért Miskolc, a megye és a régió gazdasági, oktatási, kulturális és sport életére, de demográfiai, és foglalkoztatottsági adatokkal is szolgált. Kijelentette, Miskolc jövőképében az ipar, az innováció, a dinamikus fejlődés éppúgy szerepet játszik, mint az, hogy turisztikai célállomásként funkcionálunk (itt külön szólt a diósgyőri várfejlesztésről, turisztikai fejlesztésekről, fürdőkről és a város széles fesztiválkínálatáról) és az, hogy környezetbarát fejlesztésekkel – mint a biomassza erőmű, a geotermikus projekt, vagy épp a Zöld Nyíl villamosprojekt – igyekszünk védeni épített és természeti értékeinket a következő generációnak.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031