Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ünnepi közgyűlésen adták át Miskolc város elismerő díjaitnews/606_0_t.jpgA városi képviselő-testület 1992-ben döntött úgy, hogy május 11-én lesz Miskolc Város Napja, annak tiszteletére, hogy 1909-ben ezen a napon adott a településnek címeres kiváltságlevelet Ferenc József. Az ünnepet 1993 óta rendezik meg, s hagyománnyá vált, hogy május 11-én, a miskolci színházban tartott ünnepi közgyűlés keretében évente elismeréseket adnak át azoknak, akik jeles eredményeket értek el a tudomány, a kultúra, az oktatás a művészet, a sport illetve a közélet más területein, tevékenységükkel öregbítették Miskolc jó hírnevét.

Idén is a színház adott helyet az ünnepi közgyűlésnek, melyen Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője köszöntötte városunk vezetőit, a képviselő testület tagjait, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal képviselőit, országgyűlési képviselőket, a megyei önkormányzat vezetőit, a kitüntetetteket.
Ahogy köszöntötte az ünnepen részt vevő Paszi Olavi Tuominent, a Finn Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét, valamint Miskolc Megyei Jogú Város finn testvérvárosának, Tamperének küldöttségét.
Valamint a lengyelországi Tarnow város hivatalos delegációját, Henrik Slomka Narozsánszki alpolgármestert és Andzsej Spunárt a tarnowi reginális múzeum igazgatóját.
Ezt követően kérte fel Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét ünnepi beszéde megtartására.

– Ma Miskolcot áthatja a tenni akarás, a megújulás iránti vágy, a jobbá, élhetőbbé válás igénye. A cél tehát megvan. És persze megvannak a nehézségek is. És igen, előfordul, hogy nem mindig sikerül elsőre, amit elterveztünk. De aki egy kicsit is követi az eseményeket, figyeli a közéletet, az azt is látja – ha akarja - hogy kitartóan, az ellenszélnek is nekiszegülve haladunk előre, lépésről-lépésre közeledve a célokhoz – kezdte beszédét Kriza Ákos.
Miskolc átalakulóban van. És ez így van rendjén, mert nem hagyhatjuk, hogy a világ elmenjen mellettünk. Ez folyamatos küzdelmet jelent, de megéri, mert átformáljuk, a kor követelményeihez igazítjuk - felélesztjük Miskolcot – tette hozzá a polgármester.
– Az elkövetkező hónapokban lezajló, a város jelentős részét érintő beruházásoknak és programoknak köszönhetően Miskolc végleg maga mögött hagyhatja az acélváros jelzőt, és átlép a digitális városok körébe - a kibertér segítségével új dimenziót nyitva a lakosság jelentős része előtt. Mindeközben folyamatosan törekszünk arra, hogy az itt élők legnagyobb vágyát is kielégítsük, vagyis hogy növeljük a munkahelyek számát. De nem feledkezünk el arról sem, hogy a miskolciak és az idelátogatók kényelmét, a szórakozást szolgáló fejlesztéseket is végrehajtsunk – mondta Kriza Ákos.
– Tisztelt kitüntetettek, az Önök példája, munkája, az Önök akarata és küzdelmei nélkül ma Miskolc kevesebb lenne. Legyenek erre büszkék! Megtisztelő számomra, hogy ma Önök, városunk legjobbjai között lehetek. Minden miskolci nevében köszöntöm hát Önöket, és azt kérem, hogy folytassák, amit elkezdtek! – tette hozzá.

Folytatás és a kitüntetettek listája >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031