Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Rally, sport, bor, kultúra, hagyomány: szombaton ünnepeljük Miskolc napjátnews/598_0_t.jpgIdén több szempontból is különleges lesz Miskolc város napja, amely ezúttal szombatra esik. A hagyományos programok mellett kirakodóvásárral, a város kitüntetéseinek átadásával, ingyenes koncerttel, sportprogrammal és számos kulturális eseménnyel várják a miskolciakat.

Miskolc város napját 1992 óta ünnepeljük május 11-én, az akkor közgyűlési döntés értelmében. Kriza Ákos polgármester elmondta, a város napja minden évben kiemelt fontosságú esemény, hiszen Miskolc a lehetőségek városa.

– Idén is pezseg az egész város, hiszen szombaton ünnepeljük Miskolc város napját. Széles programkínálattal várjuk a miskolciakat, hogy ezúttal is erősíthessük az egyébként is erős lokálpatrióta érzést, s összehozzuk a város lakosságát. A parkolás ezen a napon természetesen ingyenes, mint ahogyan a kulturális intézmények is, este pedig egy ingyenes Charlie élő koncerttel zárjuk majd a napot, de előtte számos program lesz a Szent István téren és környékén – emelte ki a polgármester. Kriza Ákos hozzátette, a kultúra még sosem kapott ennyire kihangsúlyozott szerepet a program összeállításában, mint most, de lesz Miskolc rally is, amelynek autói felvonulnak a Városház téren.

A kulturális osztály vezetője, Kákóczki András elmondta, a város ünnepe a hagyományok előtti tiszteletadással kezdődik, hiszen reggel 8 órakor kegyeleti megemlékezést tesznek a város egykori, nagynevű polgármestereinek sírjánál, így a kegyeleti út a Deszka temetőtől, a Mindszenti temetőn át az Avasi temetőig vezeti végig azokat, akik tisztelegni kívánnak az elhunyt polgármesterek emléke előtt.

[598_1_480.jpg] varosnap_sajtaj_130508_ja_2.jpg

– Az ünnepi közgyűlésnek idén is a Miskolci Nemzeti Színház ad otthont, ahol egy új szakmai elismerést is átadunk, annak, aki a földtudomány területén sokat tett, s két külföldi delegáció is tiszteletét teszi városunk napján, Miskolcon. Tarnów városának delegációja mellett érkezik Tampere küldöttsége is, hiszen 50 éves testvérvárosi kapcsolat van Miskolc és Tampere között. A Miskolci Galériában finn udvarral várjuk az érdeklődőket, a Herman Ottó Múzeum papszeri kiállítási épületében pedig kiállítások nyílnak majd – részletezte Kákóczki András, majd átadta a szót Némedi Varga Zoltánnak, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetőjének, aki az Egy miskolci nemes az országos politikában című, Szemere Bertalan pályaképét és pályatársait bemutató tárlattal kapcsolatban elmondta, soha nem látott tárgyakat is bemutatnak majd.

Némedi Varga Zoltán kiemelte a Zenepalotában megrendezendő előadást, amelyen Mozart, Cimarosa, Donzetti operáiból hangzanak el jelenetek, s említést tett a hálaadó ökumenikus istentiszteletről is, amely a városért szól majd a Minorita templomban. Az ügyvezető beszélt a 2. Avasi Bornagolásról is, s kiemelte a Miskolc rallyt, amelyet szintén a város napján rendeznek meg.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031