Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolcon a világ legzöldebb takarítógépenews/583_0_t.jpgMivel Miskolc vezetésének kiemelt célja, hogy városunk tiszta és környezetbarát legyen, ezért a napokban egy új olasz seprőgéppel fejlesztették a Városgazda Kft. gépparkját, mely a világ jelenlegi legmodernebb, legzöldebb ilyen berendezése.

A seprőgép az utak padkájánál – elsősorban a tömegközlekedési-, nagy forgalmú utak mentén – összegyűlt szóróanyagot és port takarítja keddtől. A gép keddi bemutatkozásán Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta, szeretnének a lakosság igényeinek minél inkább megfelelni a tisztaság terén is, ezért döntöttek a gép beszerzése mellett. Jelenleg ez a világ legmodernebb, legnagyobb kapacitású és legkörnyezetbarátabb ilyen berendezése, amely ugyanakkor olcsóbb, mint, ha kézi erővel szeretnék ugyanazt a munkát elvégezni, amire képes. Ugyanakkor párhuzamosan dolgozik majd a közmunkásokkal, a nagyobb utcákban a gép, míg a kisebb utcákban, ahol nehézkesebben férne el, a közmunkások végzik továbbra is a portalanítást és a takarítást.

[583_1_480.jpg] takaritogep_130416_ja_9.jpg

Szeretnék, ha minél több munkaórát töltene az utakon a seprőgép, és minél több helyen takarítson, jegyezte meg Beke Tibor, a Miskolci Városgazda Kft. stratégiai igazgatója. Hozzátette, Európa több nagyvárosában takarít már ilyen gép, hazánkban azonban ez az első. Az értéke minden eszközével együtt meghaladja a negyven millió forintot, a város azonban úgy döntött, hogy ennyit érdemes befektetni a nagyobb tisztaság és a por csökkentése érdekében. A berendezés ugyanis alkalmas a por és a téli szóróanyag felszedésére, illetve rendezvények utáni takarításra is. Azért ez a legzöldebb berendezés, mert a por 99 százalékát felszívja és magában tárolja, csupán egy százalékát kavarja fel a takarítás közben. Ugyanakkor jóval csendesebb is, mint a hasonló gépek.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031