Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tovább az új utakon az operafesztiválnews/578_0_t.jpgBudapesten rendezték meg péntek délután a Bartók+ Miskolci Operafesztivál beharangozó sajtótájékoztatóját. A fesztiválnak idén egy héttel később, június 14-23. között ad otthont Miskolc. Lesznek ősbemutatók, szabadtéri előadások, az operaíró-pályázat három legjobb darabját felolvasó színházi keretek között láthatja a közönség, és számos kísérő program is várja az érdeklődőket.

A sajtótájékoztatón jelen volt Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár is, aki elmondta, a miskolci operafesztivál kiterjedt a fővárosra, s világszínvonalon is egyedi, különleges esemény, hiszen Bartók összes színpadi műve megszólal.
– A múltra visszatekintve kijelenthető, hogy igazi operaünnep a fesztivál. A BartókPlusz sokat tesz az operáért, a tehetséggondozásért, hiszen a klasszikus művek mellett a kísérletező, új szerzőknek is lehetőséget biztosít. Külön öröm, hogy Miskolcon van a fesztivál, hiszen így fontos társadalmi küldetéssel is bír összművészeti jellege mellett – tette hozzá.

Kriza Ákos polgármester hangsúlyozta, a város számára kiemelten fontos a fesztivál, amelyet idén is az elmúlt évekhez hasonló összeggel támogat Miskolc.
– Az egész ország számára fontos, hogy van egy világszerte ismert operafesztivál. Tudjuk, ma még nem a legelőnyösebb arcunkat mutatja ez a régió, de a felzárkózásért mindent megteszünk – hangsúlyozta, hozzátéve: az új szellemiség már a tavalyi évben sikeresnek bizonyult.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031