Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Közösen pályáznak a miskolci kórházaknews/577_0_t.jpgA MISEK elnyert ugyan két éve egy pályázatot, ám azt az állam nem támogatta, mivel abban a formában szakmailag megalapozatlannak tartotta. Mint Csiba Gábortól, a megyei kórház főigazgatójától megtudtuk, most közös pályázatot nyújtanak be a miskolci intézmények.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet tájékoztatása szerint a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. TIOP 2.2.4-09/1-2010-0028 azonosítószámú, a „Központi sebészeti, technológiai tömb kiépítése és a kapcsolódó épületek rekonstrukciója” tárgyú pályázat nem felel meg a Semmelweis tervben foglaltaknak, valamint az új egészségügyi stratégia követelményeinek, ezért a GYEMSZI a projekt megvalósítását nem támogatja – tájékoztatta korábban portálunkat a városháza szóvivője. Dobos Tímea akkor hozzátette, a város kórháza ennek ellenére nem marad fejlesztés nélkül, a pályázatnak azonban figyelembe kell vennie a szakmai szempontokat, a miskolci sajátosságokat és igényeket úgy, hogy azt ne a város, hanem a kormány finanszírozza.

Most megtudtuk, ez a pályázat olyannyira nem marad el, hogy pénteken kerül benyújtásra. Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa azt mondja, az egészségpolitikai vezetés azért nem támogatta két éve a pályázatot, mert nem komplex, Miskolcra és térségére vonatkozó célokat fogalmazott meg. Éppen pénteken határidős azonban az a pályázati kiírás, amelyre a két intézmény közösen nyújt be anyagot, és amely a szakmai harmonizációt hivatott megteremteni köztük. Ez nem csak Miskolc, vagy a megye, hanem az egész térség ellátására hatással lesz, és a betegek érdekeit szolgálja majd.

A főigazgató szerint fontos hangsúlyozni, hogy már nem városi, vagy megyei kórházakról beszélünk, hanem egy nagy állami ellátórendszer jött létre, ennek a fejlesztése a cél akkor is, amikor egy intézményben történik helyi beruházás. Ugyanakkor az is fontos szempont, hogy a Semmelweis Tervnek megfeleljenek ezek az elképzelések – ez az új pályázatra már áll. Az sem hátrány, hogy ellentétben a korábbi úgynevezett kiscsillag pályázattal, ma már nem terheli egy pályázati beruházás esetén az önrész az önkormányzat büdzséjét.

minap.hu 

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031