Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolc felkészülten várja a hóolvadást és a további csapadékot!news/567_0_t.jpgA nagy mennyiségű csapadék és a várható olvadás vízszintemelkedést okozhat a Szinván és Miskolc egyéb vízfolyásain. 12 helyszínen 3650 homokzsák van készenlétben és fokozott a figyelem az olvadás és a nagy mennyiségű csapadék miatt

Pénteken helyszíni bejárásokon is ellenerőzte Kriza ÁkosMiskolcpolgármestere munkatársaival a városi vízfolyásokat. A nagy mennyiségű csapadék és a várható olvadás vízszint emelkedést okozhat a Szinván és Miskolc egyéb vízfolyásain. Az áradás intenzitása függ az olvadás gyorsaságától és a további csapadék mennyiségétől.

A Szinva vízgyűjtőjére háromszor akkora csapadék hullott az elmúlt időszakban, mint egyébként az év ilyen szakában szokott, ami megnövelte a patak vízszintjét, de jelenleg árvízveszélytőlnem kell tartani – mondta el Balogh Gábor, a városháza vízügyi szakreferense.

[567_1_300.jpg] arviz_megelozo_sajtotaj_130329ml_14.jpg

– Amióta látjuk, hogy ilyen nagy mennyiségű csapadék esett a Szinva vízgyűjtő területén, azóta folyamatosan figyelik munkatársaink a hóolvadást, illetve a vízszintek változását, ezekről rendszeres jelentéseket kapok – mondta el Kriza Ákos. – Most úgy látjuk a helyzet elhúzódott, bár néhány napja még úgy tűnt, hogy a helyzet megoldódott, de az újabb csapadékos időjárás bizonytalanná tette az elkövetkező napokat. Éppen ezért végigjártam az egész várost, ahol korábban problémák voltak, vagy ki is öntöttek a vízfolyások. Most úgy látom rendben lesz minden. Persze a természeti csapásokat sokszor nem lehet kivédeni, de fel kell készülni rá!


A polgármester hozzátette, az elmúlt két évben a vízfolyások medrét kitisztították, kimélyítették, hogy ne forduljon elő még egyszer olyan helyzet, mint 2010-ben. Minden szakág vezetőjével egyeztetett, a MIVÍZ igazgatójával, a katasztrófavédelemmel is. Az a stáb, amely a várost védi a helyén van, a homokzsákokat kihelyezték a kritikus pontokra. Kriza Ákos hangsúlyozta, előrelátóan szabályozzák a Hámori tó vizét, ha tudják, hogy csapadékos időjárás következik, akkor leengednek belőle, hogy ilyenkor is tudják a tó vízszintjével a Szinván leengedett vizet szabályozni, ami az árvíz megelőzése szempontjából nagyon fontos lépés.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031