Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Feljelentést tesz Kriza Ákosnews/558_0_t.jpgNem a polgármestersége idején aszfaltozták le a háza előtti útszakaszt, hanem 2010-ben, még a választások előtt, az előző, szocialista városvezetés idején – ismételte meg korábban többször elhangzott kijelentését Kriza Ákos hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában. Miskolc polgármestere térképrészletekkel, dokumentumokkal is igazolta állítását. Kriza Ákos kijelentette, a szocialisták valótlan kijelentései miatt bírósághoz fordul.

A TV2 honlapján a következőképpen foglalta össze az előzményeket: „A Fővárosi Törvényszék elutasította Kriza Ákos helyreigazítási kérelmét a Blikkel szemben. Miskolc polgármestere azért perelte be a bulvárlapot, mert egyik cikkében azt állította, hogy nem sokkal azután aszfaltozták le azt az utcát, ahol él, hogy polgármester lett. A bitumenes út pedig kevéssel Kriza Ákos háza után véget is ér.”

Kriza Ákos emlékeztetett, a Blikk legelső, a Közdomb utca aszfaltozásáról szóló cikke után sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy polgármestersége óta nem aszfaltoztak a háza előtt.

– Ezt követően a Blikk ellen sajtó-helyreigazítási pert is indítottam, melynek témája az volt, hogy hihette-e azt a Blikk, hogy a házam előtt 2012-ben aszfaltoztak vagy sem. Ők azt állították, hogy hihették, a per erről szól, a bíróság pedig máig nem küldte meg az írásba foglalt ítéletet. A Blikk állítása szerint döntött így a Fővárosi Törvényszék – hangsúlyozta Kriza Ákos.

A polgármester ezt követően a műsorvezető kérdésére – mely szerint a Blikk azt állítja, hogy a térképeket később úgy módosították, hogy az a polgármester igazát bizonyítsa – először is bemutatta azt az illusztrációt, mely a Miskolci Napló legutóbbi lapszámában is megjelent, s mely egyértelműen bizonyítja, hogy a háza előtt még a szocialista városvezetés idejében aszfaltoztak, 2012-ben pedig a belterület határáig.

– Mindez egyébként idősorosan lekövethető mind a Google Earth-ön, a 2010-es és a jelenlegi állapotok is, valamint a Magyar Digitális Légiadatbázis képein is. A szocialisták azt mondják, hogy én irányítom a Google adatbázisát is? – kérdezte a polgármester.

Kriza Ákos ezt követően a 2012-es útépítést végző cég, a Swietelsky Magyarország Kft. nyilatkozatát is felolvasta, ezt most mi is közöljük betű szerint (illetve a dokumentumot scannelve itt megtekinthetik): „A Közdomb utca 49. számú ház előtt (információink szerint itt lakik a polgármester) a cég nem végzett útfelújítási munkát. Miskolc Város Önkormányzatától kapott megbízásunk keretében a Közdomb utca 51. sz. előtti útszakasztól a belterület határáig végeztünk útfelújítási munkákat 2012. május 14. és 30. között.”

Kriza Ákos a reggeli műsorban kijelentette, bírósághoz fordul a szocialisták valótlan kijelentései miatt, hiszen írásos első fokú ítélet még nem is született.

– Az a megdöbbentő hogy a Magyar Szocialista Párt egy szóbeli nyilatkozatra valamint egy sajtóorgánum közzétett nyilatkozatára hivatkozva bűncselekménnyel vádol engem. És itt van a határ, megállni. A szocialistáknak, Káli Sándornak semmi sem drága, ezzel vádol engem, de csak a nyilvánosság előtt. Mert, ha valaki bűncselekményről szerez tudomást, el kell menni az ügyészségre, a bíróságra, fel kell jelenteni az illetőt. Én ezt fogom tenni, mert az aljasságnak ezt a fokát nem lehet átlépni egyetlen politikusnak sem – jelentette ki Kriza Ákos.

Videó a minap.hu oldalán >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031