Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ünnepeljünk együtt március 15-én!news/530_0_t.jpgA hagyományoknak megfelelően az emlékhelyek megkoszorúzásával és egész napos családi programokkal emlékszik Miskolc március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire. A programokat sajtótájékoztatón ismertették szerdán a városházán.

Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere az ünnepi programokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, az a jó, ha egy város a hosszú évek alatt kialakult hagyományai szerint ünnepel, de azért megpróbál minden évben újítani is egy kicsit.
– Ez Miskolcon nem lesz másképp idén sem, a hagyományos városi emlékhelyeket természetesen idén is felkeressük, és megemlékezünk hőseinkről, valamint a Szent István téren is várjuk majd a miskolciakat családi programokkal, de több új programelemmel is készülünk – mondta Kiss Gábor.

Miskolcra érkezik az Erdélyi körkép

Ilyen lesz például az Erdélyi körkép felavatása a Deák téren, mely március 15-étől október végéig lesz megtekinthető. Az ünnepi aktus a 48-as emlékhelyek koszorúzásának részeként történik majd, a körkép történetét Bodnár Mónika, a Herman Ottó Múzeum muzeológusa ismerteti a helyszínen.
– Fontos az is, hogy idén, az elmúlt évek hagyományaihoz képest egy órával később, délelőtt 11 órakor kezdődik a megemlékezés a Petőfi téren. Ennek két oka van, egyrészt március 15-e ünnepnap, így az időpont barátibb azoknak is, akik ünnepelnének, de nem szeretnek korán kelni, másrészt így a programok jobban „összezárnak” a Szent István téren megrendezett családi nap programjaival, ami immár harmadik éve kiemelt eleme a miskolci ünnepnek március idusán – mondta Kiss Gábor.

 

Kákóczki András, a polgármesteri hivatal kulturális, idegenforgalmi és városmarketing osztályának vezetője a március 15-i megemlékezés rendjét ismertette. Mint mondta, az események a hagyományoknak megfelelően fél 10-kor kezdődnek majd az Avasi temetőben, ahol a kegyelet virágait helyezi el Kriza Ákos polgármester Palóczy László és Szemere Bertalan emlékművénél, valamint Horváth Lajos, Butykai József sírjánál.
– Ezt követően tehát új időpontban folytatódik a megemlékezés, 11 órakor a Petőfi téren Petőfi Sándor szobrát koszorúzzák meg az ünneplők. A téren Kriza Ákos polgármester mond majd ünnepi beszédet, utána pedig a Montázs Egyesület „Mire várunk még” című műsora lesz megtekinthető – mondta Kákóczki András.

 

Folytatás a minap.hu oldalán  >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031