Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Korrektúra: törődj a holnappal!news/517_0_t.jpgA Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) miskolci csoportja szervezésében Korrektúra Miskolcon címmel politikai talkshowt rendeztek pénteken kora este a MüHában. Bayer Zsolt, publicista és Zárug Péter Farkas politológus osztotta meg a hallgatósággal nézeteit a politikáról, nemzetről.A MüHa nagyterme teljesen megtelt érdeklődőkkel péntek este. A beszélgetés harmadik résztvevője Pesty László dokumentumfilmes lett volna, ő azonban betegsége miatt nem tudott eljönni. A rendezvény elején Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntötte közelgő születésnapja alkalmából Bayer Zsoltot, aki viszonozta ezt, mivel nemrégiben Kriza Ákos is születésnapot ünnepelt.

Zárug Péter Farkas elemzésében egyebek mellett elmondta: Az elmúlt húsz évben nem volt rá példa, hogy a ciklus közepén a kormánypárt tudta előnyét tartani. Félidőben már hajlamosak elfáradni a támogatók – hangsúlyozta a politológus, közvéleménykutatási eredményeket ismertetve. Értékelése szerint az elmúlt két év kormányzása rendkívül konfliktusos volt,  korábban egyik kabinet sem okozott annyi érdeksérelmet, mint a második Orbán-kormány, ezt azonban nem a lakosság kárára követték el. Sőt, éppen ellenkezőleg! Újra gondolták a közteherviselést, amelybe igyekeznek bevonni azokat, akik eddig nem adóztak, a rendszerváltás vámszedőit. A politológus multik nevesítése nélkül megemlítette a bankadót, a telekomadót és a chipsadót is. Értékelése szerint sok esetben méltatlan pofonokat kapott az Orbán kormány, pedig a válság ellenére hozzák az EU által elvárt GDP arányosan 3 százalék alatti hiányt, mérsékelték az ország eladósodását.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Videó >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031