Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos napiend előtti felszólalásanews/513_0_t.jpgTisztelt Közgyűlés! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!
A legutóbbi közgyűlés óta eltelt időszak néhány politikai kérdése kapcsán szeretnék elmondani néhány gondolatot, illetve tisztázni néhány kérdést.

Mindenek előtt, ha kinyitjuk a mai Magyar Nemzetet a hatodik oldalon, akkor azt olvashatjuk, hogy „Ha a szocialistákon múlna, ma Ady nem kapna vezető állást Miskolcon”. Szép.

Ma már az egész ország tudja, látja, hogy milyen álságos az a támadás, amelyet a miskolci szocialisták intéztek néhány miskolci intézményvezető ellen, csupán azért, mert Erdélyben, vagy a Pártiumban született.

A szocialisták január közepén nem azt kérdezték tőlem, hogy ez és ez az intézményvezető jól, vagy rosszul végzi a dolgát! Nem azt kérdezték, hogy adósságot halmoznak-e fel, mint az MSZP-s vezetők tették nyolc évig? Csak annyit kérdeztek, hogy erdélyiek-e? Rokonom-e valamelyik, vagy barátom-e?

Ezzel a kérdésfelvetéssel egyetlen jóérzésű ember sem érthet egyet. Most szeretném tisztázni egyszer és mindenkorra: nincs rokonom a város- és intézményvezetők között egy se! Aki mást állít, az hazudik!

A Szemere Bertalan Szakközépiskola igazgatója pedig nem azért lett igazgató, mert az osztálytársam volt, hanem azért tisztelt MSZP képviselők, mert ő volt az egyetlen pályázó.

Nem volt más! Se miskolci, se máshonnan származó!

Ő volt az egyedüli pályázó és a személyéről való szavazáskor nem is vettem részt a szavazáson, mert jeleztem, hogy 30 éve ismerem a pályázót és nem akarom, hogy ez bármilyen módon befolyásoló tényezőként jelentkezzen a szavazáskor!

De az MSZP-s képviselők ezt tökéletesen tudják, de ők egyszerűen nem értik az emberi hangot.

Ahogy az elnökük Mesterházy Attila sem érti. Levelet írtam neki, amiben hangsúlyoztam, hogy mint ember az emberhez, mint magyar a magyarhoz fordulok hozzá, hogy ugyan nyilatkozzon már arról, hogy miként egyeztethető a miskolci MSZP és a központi MSZP magatartása?!

De tényleg szocialista képviselőtársaim, önök értesültek arról, hogy elnökük Kolozsváron elnézést kért a 2004. december 5-i testvértagadásuk miatt?

Valószínű nem, de a lényeg nem változik, sem önök, sem Elnökük nem érti az emberi szót, hiszen úgy megzavartam Mesterházy Urat az emberséges hangvétellel, hogy válaszolni sem tudott rá.

 A választ megkaptam önöktől és Szanyi Tibortól. Maradtak, akik voltak, az aljasság vámszedői.

De nézzünk néhány érdemi ügyet is:

Január elején Kanada állam plakátkampányba kezdett volna – ha engedtem volna – Miskolcon. De nem engedtem! Méghozzá azért nem, mert azt akarták hirdetni óriás plakátokon, hogy a Kanadába jogtalanul menedéket kérőket „Gyorsabban haza küldik!”.  A kampányt Kanada nagykövetsége csakis Miskolcra tervezte kampányát, mintha csakis ide akarnák haza küldeni a jogtalan menedékkérőket.

Ezt kikértem magunknak és levélben jeleztem Kanada nagykövetének, hogy ezzel az eljárással nem értek egyet, Miskolc városvezetésével ezt nem egyeztették, s nem érdekel engem, hogy kivel egyeztettek a kormányból, vagy bárkivel is, azonnal állítsák le a plakáthadjáratot.  Az ügyet két nap alatt lezártam, s világossá tettem, hogy senki nem sértegetheti a Miskolciakat.

Arra azonban jó volt az ügy, hogy felhívja a figyelmemet, hogy a város intézményeit, rendészeti szerveit felkészítsük arra, hogy fokozottan ellenőrizzük azt, hogy egyetlen bűnöző elem se telepedhessen vissza Miskolcra.

Az ellenőrzések első hetén már öt feljelentést a polgármesteri hivatal a NAV-nál azon segélycsalók  ügyében, akik kanadai nyaralgatásuk ideje alatt idehaza, Miskolcon is vettek fel segélyt. Tehát egy biztos, Miskolcon egyetlen bűnöző elem sem fogja jól érezni magát a jövőben.

A miskolci MSZP „Fészekrakókat” telepített a városba, és tétlenül nézte a fiataljaink elvándorlását. Na, én ezt idén februártól megfordítom a Fidesz-KDNP képviselői segítségével. Mi a legtehetségesebb fiataljainkat akarjuk itthon tartani, és támogatni abban, hogy Miskolc adjon otthont nekik felnőtt életük időszakára is, és a csalárd módon betelepített, alulszocializált elemeket akarjuk a városon kívül tudni.

[513_1_480.jpg] kozgyules_130214ml_1.jpg

Ennek érdekében egyfelől végrehajtási eljárásban a város visszavásárolja, rendkívül kedvezményes feltételekkel az OTP-től az avasi lakásokat és kiköltözteti a jogtalanul ott tartózkodókat, másfelől két stratégiai programot és kampányt is elindítottunk, annak érdekében, hogy érettségiző fiataljaink a Miskolci Egyetemet válasszák továbbtanulásuk intézményének, - ez „MIÉRT JELENTKEZNÉL MÁSHOVÁ?” kampány! Másfelől stratégiai megállapodást kötöttem az egyetem rektorával Patkó Gyulával az „OTTHONUNK MISKOLC!” gyakornoki program beindítására, amelyben a legtehetségesebb egyetemi hallgatóknak diplomaszerzésük utolsó évében olyan gyakornoki lehetőséget biztosítunk a város cégeiben, amely egyben karrier kínálat is számukra, és sikeres diplomázásuk után, a saját gyakornoki helyén kerül biztos állásba a hallgató! Vagyis a biztos álláshelyet időben, még a diplomaszerzés előtt összekötöttük a legjobb hallgatókkal, hogy ne is gondolkodjanak azon, hogy elmennének Miskolcról. E héten hétfőn elkezdődött a program 26 hallgatóval, és ettől kezdve, minden félévben 265 hallgatóval akarjuk bővíteni a gyakornokok számát!

A program hírére megkeresések százai érkeztek az egyetemre és a város intézményeihez is, ezért e programokat önálló honlapos utoléréssel kívánjuk még inkább ismertetni a fiatalokkal és a szülőkkel, szó szerint mozgalmat csinálva abból, hogy „OTTHONUNK MISKOLC!” , és megéri Miskolcon maradni, megéri miskolci egyetemistának lenni. Ez városunk jövőjének záloga!

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031