Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Négyszáz milliós támogatás az ipari park fejlesztésérenews/512_0_t.jpgTámogatási szerződést írtak alá szerdán az önkormányzat, a Miskolc Holding Zrt. valamint a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetői, a miskolci Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztésére. A város, az Új Széchenyi Terv keretében, 400 milliós támogatást nyert el erre az EU-tól és az államtól.

Miskolc új ipari parkjának fejlesztését, amely a munkahelyteremtés újabb lehetőségét kínálja, összesen 800 millió forintból valósítja meg a város. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatási forrás a teljes beruházási összeg felét biztosítja. A támogatási szerződést Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője, Pálffy Kinga, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke látta el kézjegyével.

Kriza Ákos elmondta, a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Déli Ipari Parkban mintegy 62,5 hektáron kezdődhetnek meg a fejlesztések. Ez kiemelt jelentőséggel bír a város további gazdasági fejlődése, újabb munkahelyek létrehozása szempontjából is. Mint elhangzott, Miskolc másik ipari parkja az elmúlt évek gazdaságfejlesztő tevékenységének köszönhetően megtelt befektetőkkel, ezért új ipari területet kell kijelölni, megfelelő infrastruktúrával ellátni. Miskolc polgármestere kihangsúlyozta: az elmúlt két évben sikerült megállítani a munkanélküliség növekedését, ma ezer fővel többen dolgoznak a városban, mint 2010-ben. Jelenleg is több potenciális befektetővel tárgyalnak, bíznak benne, hogy ezek Miskolcot választják majd.

[512_1_480.jpg] deli_iparipark_alairas_130213ml_09a.jpg

– Az Új Széchenyi Terv pályázata a vonzó befektetési környezet kialakítását kívánja támogatni, amely kiemelt fontossággal bír régió versenyképessége szempontjából – ezt már Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője tette hozzá, elmondva: a pályázati felhívás keretében Borsodban nyolc, Heves megyében pedig négy projekt nyert el összesen közel 3,6 milliárd forintos támogatást. Ezek közül az egyik legnagyobb volumenű, összköltségű és támogatási összegű projekt a Miskolc Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése, amely a város gazdasági fejlődése és befektetők vonzása, valamint új munkahelyek teremtése szempontjából is kiemelten fontos.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031