Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Már működnek a segélyhívók Miskolconnews/511_0_t.jpgMár üzemeltnek a segélyhívó oszlopok, melyeket Miskolc öt frekventált csomópontjában, városrészében állítottak fel a közelmúltban. Az oszlopoknak köszönhetően egy gombnyomással azonnal értesíthetők a hatóságok, így a lakosságot még jobban be tudják vonni a biztonságos Miskolc megteremtésébe.

A segélyhívók üzembe helyezésével kapcsolatos megállapodást január végén írta alá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Kovács Béla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, illetve Farkas Attila, a segélyhívókat üzemeltető Salvaguardia Holding Zrt. vezérigazgatója.

 

Ennek értelmében a város öt pontján, a Búza téren, az Avason, Diósgyőr városközpontban, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren állítottak fel segélyhívót. A – szakszóval – Chekpoint oszlopok napkollektorral GPRS alapon működnek, segítségükkel pedig egy gombnyomással azonnal értesíthetők a hatóságok. Farkas Attila a januári sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy  az oszlopoknak köszönhetően várhatóan javul majd a közbiztonság (hasonló rendszer már működik Debrecenben, Szegeden és Ózdon is, ahol ezt az eredményt érték el).

– A közbiztonság, a biztonságos Miskolc mindenkinek szívügye, ezen dolgozunk évek óta a rendőrséggel, a társhatósággal és a lakossággal együtt. Ezek a segélyhívók arra adnak lehetőséget, hogy ebbe a munkába a lakosságot is jobban bevonjuk – mondta a megállapodás aláírásakor Kriza Ákos. Hozzátette, az oszlopok kihelyezésének különös aktualitást adott a közelmúltban, kis híján agyonvertek egy 26 éves fiatalembert Miskolc belvárosában a Szemere és Arany János utca kereszteződésében.

 

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031