Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kriza Ákos már nem várja Mesterházy Attila válaszátnews/508_0_t.jpgBudapest, 2013. február 10., vasárnap (MTI) - Kriza Ákos miskolci polgármester (Fidesz-KDNP) nem várja tovább Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének válaszát azon kérdésére, hogy őszintén gondolta-e bocsánatkérését, amelyet Kolozsváron az erdélyi és a határon túli magyarok irányában tett.

Mesterházy Attila január 16-án az MSZP nemzetpolitikai programját bemutató fórum idején Kolozsváron kért bocsánatot a határon túli magyaroktól azért, hogy az állampolgárság kiterjesztéséről szóló 2004. december 5-i népszavazáson "egy rosszul feltett kérdésre rossz választ" adtak.

Kriza Ákos vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: korábbi levele annak apropóján született, hogy miközben Mesterházy Attila Kolozsváron bocsánatot kért, szocialista párttársai Miskolcon listázzák az erdélyi magyarokat, s őt arra szerették volna kényszeríteni, hogy az általuk készített listából emelje ki azokat az intézményvezetőket, akik Erdélyben vagy a határokon túl születtek. Emellett a szocialista "Szanyi Tibor románozása, valamint más, baloldalhoz köthető politikusok nyilatkozatai azt bizonyították (...) nemhogy a tisztesség útjáról, hanem semmilyen változásról nem lehet beszélni az MSZP politizálásában" - fogalmazott Kriza Ákos.

[508_1_480.jpg] D__YT20130210026.jpg

Így az elmúlt napok történései, valamint az, hogy "emberi hangú" levelére több mint két hét elteltével mostanáig sem kapott választ, Kriza Ákos vasárnap személyesen vitte el újabb levelét az MSZP budapesti székházához. Mint mondta, ebben a levélben azt írta, hogy az MSZP pártelnöke "nyugodtan aludjon", mivel már nem várja válaszát, s az MSZP magának számoljon el azzal, hogy a levélre válaszolnak-e. A levelet a sajtótájékoztató végén Török Zsolt, az MSZP szóvivője vette át Kriza Ákostól. Török Zsolt az MSZP kolozsvári látogatásáról szóló cikkgyűjteményt, valamint egy tükrös mézeskalácsszívet szeretett volna átadni a miskolci polgármesternek, de ő ezeket nem vette át, elhagyta a sajtótájékoztató helyszínét. Török Zsolt azt mondta: a Csíksomlyóról származó tárgyon a tükör arra való, hogy "Kriza Ákos és a fideszes gyűlöletbagázs megnézze azt, hogy mit műveltek ezzel az országgal az elmúlt három évben, a szív pedig arra, hogy a gyűlölet helyett a szeretet járja át őket". Kriza Ákos kérdésére válaszolva Török Zsolt azt mondta: "igen, az MSZP komolyan gondolja bocsánatkérését a népszavazás buta kérdésére adott rossz válaszért". A miskolci üggyel kapcsolatban pedig azt mondta: nem azzal van a baj, hogy valaki a Felvidékről vagy Erdélyből jött, hanem azzal, ha Miskolcon, illetve Magyarországon fideszes családtagok, osztálytársak vagy kollégiumi szobatársak tesznek eleget különböző felkéréseknek. "Ezt az ország nagy többsége elítéli, akár fideszes, akár nem" - mondta az MSZP szóvivője.

 

-MTI -

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031