Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Jövőt kínál Miskolc a fiataloknaknews/501_0_t.jpgStratégiai megállapodást írt alá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora gyakornokok körében szerdán a városházán , megtartott sajtótájékoztató keretében. Az országban egyedülálló Otthonunk Miskolc! című gyakornoki program célja az, hogy a miskolci felsőoktatási intézmény legtehetségesebb hallgatói számára a biztos megélhetés és jövő lehetőségét kínálja a város intézményeiben és cégeinél.

Az Otthonunk Miskolc! gyakornoki program Kriza Ákos polgármester kezdeményezésére, a Miskolc Holding Zrt. szakmai felügyelete alatt, a Patkó Gyula rektorral szerdán megkötött megállapodás alapján február 11-étől indul. A program ötletgazdája és szakmai vezetője Zárug Péter Farkas, a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének adjunktusa, rektori referens volt.
Mint Kriza Ákos polgármester a megállapodás aláírása előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, céljuk a Miskolci Egyetem tanulói számára a biztos megélhetés, a biztos jövő lehetőségét kínálni a borsodi megyeszékhelyen, ezzel is elősegítve, hogy a fiatalok városunkban maradjanak. Kriza Ákos – miközben felmutatta a Miskolci Napló múlt heti számában megjelent hirdetést – kitért a beiskolázással kapcsolatos kampányra is, melynek az a célja, hogy továbbtanulásnál minél több miskolci diák válassza a Miskolci Egyetemet. A beiskolázási, felvételi jelentkezési kampányt a város és az egyetem szintén együtt indította el, és egészen március elsejéig folytatja is.

[501_1_480.jpg] otthonunk_miskolc_130206_ja.jpg

Patkó Gyula rektor a város és az egyetem életében is nagy jelentőségűnek nevezte a megállapodás aláírását, mely a két fél nagyszerű kapcsolatának is köszönhető. Kiemelte, az országban példa nélküli ez a város és egyetem közötti együttműködés. Mint mondta, bár kiváló képzést nyújt a miskolci felsőoktatási intézmény, a kimutatások szerint a Miskolcon érettségizők nagy része máshol tanul tovább.


– Nem jó a városnak, az egyetemnek és a családoknak sem, ha messzire szakad lakhelyétől egy fiatal. Úgy gondolom, hogy a városnak van megtartó ereje. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a végzett hallgató ott keres először állást, ahol elvégezte az egyetemet. A legjobb hallgatóinkat arra ösztönzi ez a program, hogy Miskolcon maradjanak, itt telepedjenek le, itt alapítsanak családot – emelte ki Patkó Gyula, aki megköszönte a városnak, a közgyűlésnek és Miskolc polgármesterének is, hogy létrejöhetett ez a megállapodás, majd a sajtótájékoztatón megjelent gyakornokokhoz fordulva azt kívánta, hogy „legyen az otthonuk Miskolc, érezzék itt jól magukat!”.

 

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031