Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„OTTHONUNK MISKOLC!” gyakornoki program sajtótájékoztatónews/500_0_t.jpgAz „OTTHONUNK MISKOLC!” gyakornoki program Dr. Kriza Ákos polgármester kezdeményezésére, a Miskolc Holding Zrt. szakmai felügyelete alatt, Dr. Patkó Gyulával, a Miskolci Egyetem rektorával kötendő megállapodás alapján 2013 február 11-től indul.

A mai napon az erről szóló stratégiai megállapodást is megkötötte Miskolc városa és az Egyetem. A megállapodás- amely tavaly májustól a városháza, Miskolc város cégei és az egyetem közösen dolgozott ki- egy, az országban is egyedülálló programot indít útjára "Otthonunk Miskolc" címmel.

A város és az egyetem e gyakornoki rendszerben arra szövetkezik, hogy legtehetségesebb fiataljainkat biztos munkával, biztos állással Miskolcon, városunkban tartsuk. Miskolc város és a Miskolci Egyetem a beiskolázási, felvételi jelentkezési kampányt is együtt indította el és folytatja egészen március 1-ig.

Célunk ugyanaz: minden gyermekünket, fiatalunkat tartsuk itthon! Maradjanak itthon, jelentkezzenek első helyen a Miskolci Egyetemre!

[500_1_480.jpg] otthonunk_miskolc_130206_ja_19.jpg

Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora rektora elmondta: A mai napon aláírt szerződés jelentős és egyedülálló, mindez köszönhető az Egyetem és Miskolc város nagyszerű kapcsolatának is. Az Egyetem kiváló szakembereket képez, a legjobb hallgató pedig arra ösztönzi ez a program, hogy Miskolcon maradjanak, itt telepedjenek le, itt alapítsanak családot. Megkezdődött az Egyetemen a beiskolázási kampány is és a város valamint az Egyetem szintén közösen ösztönzi a fiatalokat arra, hogy a Miskolci Egyetemen tanuljanak, hiszen egy jól felszerelt, kiváló oktatókkal rendelkező intézményről van szó. A különböző szakok olyan lehetőségeket kínálnak, hogy nem szükséges más városok egyetemeit választani.

Dr. Zárug Péter Farkas, a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének adjunktusa, a program szakmai vezetője elmondta: hosszú munka előzte meg, mire eljutottak odáig, hogy elindulhasson a program. A hallgatók a Miskolc Holding tagvállalatainál ott kapnak munkalehetőséget, ahol hiány mutatkozik, hiszen sokan nyugdíjba vonultak és az utánpótlást meg kell oldani. A gyakornoki program alatt bruttó 60.000 forintot kapnak a hallgatók. Elmondta azt is, hogy már a középiskolások számára is vonzóvá teszi ez a program az Egyetemet és arra ösztönzi a diákokat, hogy jól tanuljanak.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031