Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kriza Ákos: Miskolcon nem lesz Világsátor!news/498_0_t.jpgMiskolcon nem lesz Világsátor! - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Dr. Kriza Ákos. Majd Miskolc polgármestere ismertette a tényeket, azzal a megjegyzéssel, hogy a hangulatkeltés vámszedői ne nagyon üljenek tort a hír hallatán, és ne kezdjék el a mellüket döngetni, hogy elűztek egy 1,7 milliárdos projektet Miskolcról.

A Világsátor -- és nem cigánysátor, ahogy azt a Jobbik terjesztette -- ugyanis egy multifunkcionális kutató- és kulturális központot létrehozó EU-s projekt, amely társadalmi felzárkózással és cigány integrációval foglakozik, és körülbelül száz-kétszáz új munkahelyet is létrehozott volna a városban.

Dr. Kriza Ákos elmondta: Miskolc Megyei Jogú Város képviselő testülete 2012.12. 13.-i közgyűlésén csupán állást foglalt.  (25 igen, 2 nem, 0 tartózkodás) a Világsátor kiemelt projekt megvalósítására és akkor is kijelentette, hogy ez egyelőkészítő anyag,ilyen típusú kezdeményezésben ennek megfelelően történhet a pályázati konstrukció kidolgozása.  

A projekt alapgondolatát Miskolc város közgyűlése azzal a feltétellel fogadta el, hogy a megvalósítást a város önrész és a működtetés finanszírozása nélkül, valamint a megépítés finanszírozásának biztos állami garanciájával vállalja és pont ezek bizonytalansága miatt nem tud megvalósulni a Világsátor projekt Miskolcon.

 A polgármester kijelentette: arra kapott felhatalmazást a miskolci polgároktól, hogy rendbe tegye az MSZP által eladósított várost, ezért sem ő, sem a Fidesz-KDNP frakció nem vállal fel egyetlen olyan projektet sem, amely a város számára bármilyen terhet, vagy beláthatatlan anyagi vállalást jelentene.

A polgármester elmondta: a Világsátor kapcsán fél év alatt sem sikerült megnyugtatóan rendezni négy kérdést:

1.) a helyszín,

2.) az önrész,

3.) a fenntartás és

4.) a határidőn belüli megépítés kérdéseit.

Ezért felelős városvezetőként, többször szakértőkkel, valamint a Fidesz-KDNP frakcióval konzultálva jutottunk arra, hogy: Miskolcon nem lesz Világsátor! Végül Dr. Kriza Ákos kijelentette: ahogy a szocialisták túlvállalásait, adóssághalmozását elutasította, úgy a Jobbik szándékos félretájékoztatását és hangulatkeltését is, és ahogy a Világsátor ügyében sem, úgy semmilyen jövőbeli projekt kapcsán sem harsogásuk alapján fognak döntéseket hozni, azt kizárólag Miskolc érdeke, a kiszámíthatóság és a beláthatóság fogja motiválni. Miskolc polgármestere elmondta azt is, hogy mindezek mellett értette és hallotta a miskolciak hangját is, és arra kéri a miskolciakat, hogy ne üljenek fel semmilyen hangulatkeltésnek. Kijelentette: nem enged teret a hazugságoknak, ferdítéseknek és hangulatkeltésnek! Munkájáról bármikor beszámol, de a hazugságversenybe sem a Jobbik, sem kommunisták kedvéért nem fog beszállni!

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031