Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Újabb lépés: segélyhívó oszlopok a biztonságos Miskolcértnews/484_0_t.jpgSegélyhívó oszlopokat állítanak fel Miskolc öt frekventált csomópontjában, városrészében január végétől kezdődően. Az erről szóló megállapodást szerda délelőtt írta alá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Kovács Béla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, illetve Farkas Attila, a segélyhívókat üzemeltető Salvaguardia Holding Zrt. vezérigazgatója.

Kriza Ákos polgármester úgy fogalmazott, a segélyhívók kihelyezése egy újabb lépés a biztonságos Miskolc megteremtésével kapcsolatban.
– A közbiztonság, a biztonságos Miskolc mindenkinek szívügye, ezen dolgozunk évek óta a rendőrséggel, a társhatósággal és a lakossággal együtt. Ezek a segélyhívók arra adnak lehetőséget, hogy ebbe a munkába a lakosságot is jobban bevonjuk – mondta Kriza Ákos.

[484_2_480.jpg] sos_segelyhivo_130123ml_13.jpg

Mint mondta, az oszlopok kihelyezésének különös aktualitást ad az, hogy hétvégén, kis híján agyonvertek egy 26 éves fiatalembert Miskolc belvárosában a Szemere és Arany János utca kereszteződésében. Kriza Ákos méltatta a rendőrség munkáját, hiszen az elkövetőt alig fél nap alatt elfogták, illetve elmondta, meglátogatta a sérült fiatalembert a kórházban, aki – bár a történtekre nem emlékszik – már jobban van, és a hétvégén minden jel szerint elhagyhatja a kórházat.

– A cél az, hogy ne történhessen úgy bűncselekmény Miskolcon, hogy annak nincsen következménye. Bár minden miskolci mellé nem tudunk rendőrt állítani, de minden miskolcinak biztonságban kell magát éreznie a városban. Ezek a kihelyezendő segélyhívó oszlopok pedig nagyban segíthetik majd ezt a törekvésünket, hiszen azok közvetlen kapcsolatot teremtenek egy diszpécserrel egy percen belül, aki azonnal tud jelezni a rendőrségnek a bejelentéssel kapcsolatban – mondta Kriza Ákos.

Segélyhívó oszlopokat a város öt pontján, a Búza téren, az Avason, Diósgyőr városközpontban, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren fognak állítani várhatóan január végétől. Kriza Ákos emlékeztetett, az elmúlt kettő évben több lépést is tettek a közrend helyreállítása érdekében. Ilyen volt egyebek mellett a közterület-felügyelet megerősítése, a térfigyelő-rendszer fejlesztése, illetve a 10 új járőrpár munkába állítása. Hozzátette, a közeljövőben.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031