Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
EKF 2013: miskolci programok és Márai tér Kassánnews/471_0_t.jpgMegkezdődött hétvégén Kassán az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat. A megnyitó alatt Miskolc ismét lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozhasson, és ízelítőt adjon értékeiből, vasárnap délután pedig teret neveztek el Márai Sándorról Kassa óvárosában.

Miskolc és Kassa az elmúlt évben együttműködést is aláírt, melynek értelmében kölcsönösen népszerűsíti egymás programjait a két város. Az együttműködés keretében Kassa jó lehetőséget kínál arra, hogy teszteljék, bemutassák Miskolc kulturális programjait, turisztikai csomagjait.

A hét elején ugyancsak Kassán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, Miskolc lehetőséget kap arra, hogy az EKF programjainak kétnapos nyitányán bemutassa kultúráját, értékeit. Az első napon, január 19-én a Miskolc-ház programjainak középpontjában a népi kultúra állt, fellépett többek között a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, az Esztenás zenekar és a Czemende is.

[471_1_480.jpg] kassa_130120_ja_6.jpg

Január 20-án – amikor a minap.hu stábja meglátogatta a programokat – a kassai Aupark bevásárlóközpontban és a Magyar-udvar étteremben több formáció is bemutatkozott. A programok délelőtt 10 órakor kezdődtek a plazaban a Ködmön Formációs Táncegyüttes fellépésével, ezt követően az Allegra vonósnégyes, a Parafa duó, a Fráter kórus, a Miskolc Dixieland Band, a Reflex együttes és a Bányai Unplugged Band is fellépett a két helyszínen.

A programokkal párhuzamosan turisztikai és gasztronómiai bemutatót tartattak. A bevásárlóközpontban az érdeklődők a miskolci programok széles skáláját ismerhették meg, bemutatkozott a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület, kiállítás nyílt Bócsi Krisztián és Mathilde Mestrallet Miskolcról szóló képeiből. Megjelent a helyszíneken a Kocsonyafesztivál kulcsfigurája, a miskolci béka is, aki szórólapokkal (is) népszerűsítette az idén februárban már tizenharmadszor megrendezett, országhatáron innen és túl is ismert rendezvényt (melynek idén Kassa lesz a díszvendége). A Magyar Udvar étteremben pedig lehetőség volt megkóstolni a miskolci kolbászt, a miskolci perecet, a térség borait és pálinkáit.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031