Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kassa-Miskolc, idegenforgalmi szimbiózisnews/467_0_t.jpgSzombaton hivatalosan megkezdődik Kassán az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, amelyen testvérvárosa, Miskolc is bemutatkozási lehetőséget kap. Richard Rasi főpolgármester idegenforgalmi szimbiózist szeretne kialakítani a két város közt.

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2013-hoz csatlakozó, Magyarország és Miskolc által szervezett programokat bemutató, hétfői sajtótájékoztatót követően nyílt lehetőségünk Richard Rasi főpolgármesterrel beszélgetni az EKF-ről, Miskolc és Kassa viszonyáról.

– Remélem, Kassának sikerül ipari városból kreatív várossá válnia, és gazdasági fellendülést is hoz az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat. Ezzel összefüggésben idegenforgalmi szimbiózist szeretnénk létrehozni Miskolccal. Ez azt jelenti, hogy mi Kassáról küldjük a turistákat Miskolcra, a miskolciak pedig Kassára. Remélhetően Európa térképén újfajta célponttá válunk – foglalta össze az EKF-fel kapcsolatos várakozásait a főpolgármester. Az idegenforgalommal kapcsolatban külön kiemelte a gasztronómia jelentőségét. Emlékeztetett rá, hogy személyesen is részt vett ősszel a miskolci sörfesztiválon, és készül a kocsonyafesztiválra is, amelynek Kassa lesz a díszvendége, saját standdal mutatkoznak be. Viszonzásképpen pedig várják Miskolcot a kassai rendezvényekre, mint például a borfesztiválra. Kassának kiterjedt nemzetközi partnerkapcsolata van, a török Bursától Budapesten át Szentpétervárig.

Rákérdeztünk, hogy a többi város is hasonló szintű bemutatkozási lehetőséget kap-e, mint Miskolc? – Miskolc kapja a legnagyobb teret – közölte a jó hírt Richard Rasi, amit meg is indokolt: emberileg a legközelebb áll Kassához, ráadásul hasonló méretű város, hasonlóak a gondjaink is. Amikor gyerek voltam, mint sok más kassai, szinte minden héten Miskolcra jártunk fürdeni. Voltak, akik vásárolni jöttek, mentek, mások egy jót enni. Szeretném, ha így maradna, ha megismernénk egymás városát.

 

Folytatás a minap.hu oldalán >>>
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031