Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kulturális kavalkád és Múzsa Díj a színházbannews/466_0_t.jpgNagyszabású gálaest keretében adják át pénteken este a Miskolci Múzsa Díjat a Miskolci Nemzeti Színházban. Az elismerést a kuratórium egyhangú döntése alapján Ferencz István építész veheti majd át este, de az őt követő legjobb művészeket is értékelik idén. Az ünnepi műsorban számos kulturális program színesíti az átadó gálát, amelyre várnak minden kultúraszerető miskolcit.
Tizenegyedik alkalommal adják át pénteken este a Miskolc Nemzeti Színházban a Miskolci Múzsa Díjat, amelyet az Egyasszonyos ember című kiállítás nyit meg. A tárlat az Évad drámája programsorozat részeként Móricz Zsigmond életét mutatja meg, korabeli fotókkal, az író életében meghatározó női alakokon keresztül.
A kiállítást követően pedig kezdődik a legrangosabb vidéki elismerés, a Miskolci Múzsa Díj átadó ünnepsége. A Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriuma tizenhat jelölt közül, egyértelmű döntés alapján választotta Ferencz Istvánt. A Kossuth és Ybl-díjas építész kézjegyét viseli Miskolcon az avasi egyházi együttes, a Miskolci Egyetem aulája, és jogi karának épülete, illetve a Zenemalom is.
A 2012-es év díjának átadását kulturális műsor kíséri majd a teátrumban, amelyben látható lesz Csontos János és Csontos Györgyi a 12 kőműves–Mesterek a kortárs magyar építészetből című dokumentumfilm-sorozatának egy részlete, valamint színpadra áll a korábbi múzsa díjas Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, és a Fazekas-kórus.
Köszöntőt mond Fekete György, a Művészeti Akadémia elnöke, a derűs hangulatot pedig fokozza majd Berecz András mesemondó. Kriza Ákos polgármester kultúra napi ünnepi köszöntője mellett a kuratórium tagja, Kiss Csaba, a miskolci nemzeti teátrum direktora átadja a különdíjakat, az évadra szóló Arany bérletet Fecske Csaba költőnek, Ruszkai Nóra és Nagy István filmművész-párosnak, Barna György népművészeti gyűjtőnek és Hegedűs Orsolya hegedűművésznek.
A gálaestre jegyek még válthatók.
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031