Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos közleményenews/463_0_t.jpgÖnleleplező nyíltsággal, megdöbbentő és immár az MSZP vezetői számára is vállalhatatlan kérdéseket tett fel a miskolciaknak és személyesen nekem Földesi Norbert a miskolci szocialisták frakcióvezetője, legutóbbi közleményében.

Minden szakmaiságot nélkülözve, bárminemű kritika megfogalmazása nélkül, pusztán azt kérdezi tőlem az MSZP, hogy igaz-e, hogy a város intézményeiben néhányan erdélyi születésűek?!

 Sőt a közleményben maguk mondják meg céljukat, miszerint: „Mi csupán arra hívtuk fel a figyelmet, hogy Kriza Ákos polgármestersége óta egyre több partiumi, erdélyi származású ember kap vezető állást a polgármesteri hivatalban, a város cégeiben, intézményeiben”.

Majd azt kérdezi, hogy néhány miskolci vezető valóban erdélyi származású-e? Se többet, se kevesebbet. Elképesztő.

 Nem azt kérdezik, hogy vajon jól végzik-e munkájukat? Nem azt kifogásolják, hogy hogyan irányítják a szocialisták által eladósított intézményeket, nem kifogásolják semmilyen módon szakmai tevékenységüket, csak azt kérdezik, erdélyiek-e?

 A cél világos: újra sugallni akarják a jól bevált „románozást”, azt a szellemiséget, ami a 2004. december 5-ei gyalázatos népszavazáshoz vezetett, amikor az MSZP magyart uszított a magyar ellen és ami miatt Mesterházi Attila az MSZP nevében bocsánatot kellett kérjen tegnap Kolozsváron.

Kikérjük magunknak azt, hogy ezt a nemzetrontó szellemiséget Földesi Norbert és csapata még mindig szalonképesnek tartja. Nincs ma már civilizált ember, aki egyet értene a miskolci MSZP kérdésfeltevésével és annak céljával.

És, ami a kérdéseket illeti: igen, a közleményben sorolt vezetők erdélyi születésűek!

De: Pálffy Kinga nem a rokonom, a román nyelv tudására fel tett kérdése értelmezhetetlen.

Szélyes Domokos gyerek korától Miskolcon nőtt fel, itt tanult, érettségizett, és szerzett a Miskolci Egyetemen közgazdász diplomát és egy multicég vezető állását hagyta ott Miskolc szolgálatáért.

 Miskolc színházba járó közönsége a legnagyobb megelégedéssel van Kiss Csaba munkája iránt. Az igazgató - aki pályáját Miskolcon kezdte és ide hazatért- tevékenysége, szakmai felkészültsége kapcsán mindegyik politikai oldal művészeinek elismerését bírja, a jegyeladások rekordokat döntenek.

A bábszínház élére és a Szemere szakközépiskola igazgatói állására mindössze 1, azaz egy pályázó volt, munkájukat a miskolci gyerekek és szülők megelégedésére végzik, a miskolciak javára. Pechükre pusztán azért kerültek az MSZP származási lejárató „román listájára”, mert Erdélyben születtek. De megtámadták azt a Zárug Péter Farkas politológust is, aki a Miskolci Egyetem adjunktusa, húsz éve van Miskolcon, 2009-ben a Bölcsész kar legnagyobb diák elismerését kapta meg, amikor közel kétszáz oktató közül „tiszteletbeli évfolyamtárs”-nak választották a kar hallgatói és ma rektori referensként a hallgatók Miskolcon maradásáért dolgozik. Nem PR-osként, ahogy hazudták a szocialisták, hanem a hamarosan útjára induló „Otthonunk Miskolc” gyakornoki program koordinálójaként, ötletgazdájaként.

Ezeket az embereket listázzák, pusztán azért mert valamikor erdélyi kötődésük volt?

És Földesi frakcióvezető a maga közleménye szerint „csak erre akarja felhívni a miskolciak figyelmét?”

De mi célból, milyen szándékkal, mit akar üzenni ezzel a miskolciaknak?

 A szándék világos, csakhogy elfogadhatatlan!

 Oly annyira, hogy ezt már Mesterházy Attila, de talán Ron Werber sem vállalja!

Földesi Norbert és a miskolci szocialisták igen.

Minden jóérzésű miskolci ember nevében gyalázatosnak és elfogadhatatlannak tartom Földesi Norbert kérdésfeltevését, visszautasítom azt, és e tárgykörben az emberi méltóság nevében sem magamról, sem más miskolci-erdélyi születésűről nyilatkozni többet nem fogok.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031