Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ron Werber Miskolcon – Nem engedjük vissza a kanadai romákat news/459_0_t.jpgKanada nem küldhet Miskolcra senkit! - jelentette ki Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere annak kapcsán, hogy a kanadai nagykövetség tegnap arról tájékoztatta a város vezetését: nagyszabású médiakampányt indít Miskolcon a megváltozott bevándorlási szabályokkal kapcsolatban.

Kriza Ákos a kanadai kormány akcióját felháborítónak tartja, különösen úgy, hogy a döntésük előtt nem tájékoztatták sem őt, sem mást: csupán egy e-mailt kapott hétfőn este amiben már a kész tényeket közölték.

A polgármester kijelentette, elég volt abból, hogy egyesek azt gondolják, Miskolccal, a miskolciakkal bármit meg lehet tenni. Az eredeti probléma - a fészekrakók ügye - nem új keletű kérdés. Nem mi költöztettük be őket a városba, de a problémát amit jelentenek, mi fogjuk megoldani. Ebből nem engedek! - hangsúlyozta a polgármester.

Kanadai és jobbikos riogató kampány ide vagy oda, addig és annyit dolgozunk, ameddig és amennyit kell mindaddig, ameddig a fészekrakók ki nem költöznek, mert ezt várják el tőlünk a miskolciak, és csak ez lehet az út a biztonságos Miskolc megteremtéséhez. Dr. Kriza Ákos azt is kijelentette: megalázó és gusztustalan az a módszer, ahogy a miskolci szocialisták saját városuk lakóit immáron évek óta félrevezetik.

[459_1_480.jpg] kriza_akos_sajotajekoztato_130116_ja_9.jpg

Elmondta: sorozatosan kapjuk azt a vádat, hogy erdélyi származású magyarokat hozunk helyzetbe Miskolcon, akiket egyébként a szocialisták következetesen románoknak neveznek. A miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel és igen, vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta a városban élnek és dolgoznak. Semmivel sincsenek többen, mint bármely másik nagyvárosban.

A szocialisták nem átallnak az agymosásban odáig elmenni, hogy azt terjesztik, románul beszélünk a közgyűlésben, és az önkormányzat hivatalában. A polgármester ezzel folytatta: „igen, jól hallják, most is románul beszélek, örülök, hogy ilyen szépen le is tudják jegyzetelni. A közgyűlésben is románul beszélünk, sőt, az ellenzék is románul beszél a közgyűlésben, csak nem veszik észre.” Nem volt elég a 2004. december 5-ei gyalázat, amit Ron Werberrel együtt eszeltek ki az egész magyar nemzet ellen? Megint románoznak, mint annak idején? - tette fel a a kérdést ezután Kriza Ákos.

Miskolc a szocialistáknak emblematikus hely. Ne legyen illúziónk, azzal kapcsolatban, hogy bármilyen eszközt meg fognak engedni maguknak, hogy a város irányítását visszaszerezzék, és újra kezelhetetlen tartozást halmozzanak fel. Majd így folytatta: lehet, a város gazdasági rendbetételét is románul tettük? Vagy azt a 36 milliárd felhalmozott tartozást, amely minden miskolci hétköznapját kis híján megnyomorította, románul fogjuk rendbe rakni? Azt hogy nem 17 milliárd adósságot, hanem közel 19- et vállal át az állam, azt is románul értük el? Mindezek után, Kriza Ákos kijelentette: utoljára kéri a szocialistákat, hagyják abba Miskolcon a magyarok listázását. A szocialisták más esetekben tiltakoztak a listázások ellen: aljas, kirekesztő fasiszta módszernek nevezve azt. Engedjék meg, hogy- továbbra is magyarul - megismételjem: utoljára kérem, a miskolci szocialistákat hagyják abba a szerintük ilyen vagy olyan magyarok listázását.

 

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031