Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
EKF - Magyar programsorozat Kassánnews/456_0_t.jpgKassa, 2013. január 14., hétfő (MTI) - A "Creative Transgressions" címet viselő kortárs magyar képzőművészeti kiállítás lesz január végén az első nagyszabású eseménye a Kassa - Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2013 programban való magyar részvételnek - jelentették be egy hétfői kassai sajtótájékoztatón.

Kassa a magyar történelemben jelentős helyet foglal el, ugyanakkor tekintettel a városban és a régióban élő magyar közösségre, a térség hagyományosan jó magyar-szlovák együttműködésének további bátorítására úgy döntött a kassai főkonzulátus, hogy rendezvények sokaságát szervezi meg a kassai EKF-projekthez kapcsolódva - mondta Czimbalmosné Molnár Éva főkonzul.

A január 31-én megnyíló kortárs képzőművészeti tárlat tíz olyan alkotó munkáját mutatja be, akik merészen lépnek át műfaji, technikai és tematikai határokon, keresnek újszerű nézőpontokat és izgalmas kifejezési módokat a festészet, szobrászat, fotó és installáció területén. A kiállításnak a Löffler Béla Múzeum ad otthont.

A főkonzulátus által szervezett programok között említette a főkonzul a Rackajam együttes májusi koncertjét, a Szegedi Kortárs Balett előadását, a Párhuzamos történetek - Budapest és Kassa, főváros és régiócentrum a 19. század második felében című kiállítást, amelyet a felújított Kelet-szlovákiai Múzeumban mutatnak be októberben, és amely három hónapon át tekinthető meg. Szólt arról is, hogy a Gótikus Út Gyöngyszemei rendezvénysorozat keretében a nyíregyházi Pro Musica Leánykar Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével a Szent Erzsébet-székesegyházban ad hangversenyt novemberben, valamint arról, hogy a 2013-as rendezvények egyik központi helyszínéül szolgáló, felújított Kaszárnya-Kultúrparkban lép fel 2013 szeptemberében a Budapest Bár együttes, az azt követő hónapban pedig a Dresch Quartet.

Czimbalmosné Molnár Éva elmondta: a 2013-as évben a magyar programokról bővebb információ a főkonzulátus www.kassa2013.eu honlapján található, amelyről elérhető a Kassa - Európa Kulturális Fővárosa 2013 hivatalos szlovák weboldala is, valamint a kassai magyar szervezetek programjairól hírt adó www.kassaiholmi.sk is.

A rendezvények jelentős része bekerült a hivatalos programok közé. Richard Rasi kassai főpolgármester a sajtótájékoztatón egyebek mellett azt mondta: a város a gazdaság fejlődését, az idegenforgalom fellendülését egyaránt várja az EKF címtől. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere közölte, hogy városa önálló programokkal rukkol elő a rendezvényen. A borsodi megyeszékhely a január 19-i és 20-i kétnapos megnyitón a Miskolc-házban egyebek mellett kulturális, gasztronómiai eseményekre, kézműves bemutatóra, koncertekre várja a kassaiakat, és mindazokat, akik Kassára látogatnak.

- MTI -

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031