Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„A Kocsonyafesztivál a miskolciaké…!”news/452_0_t.jpg- A Kocsonyafesztivál Miskolcé, a miskolciaké, és ez így is fog maradni! – hangsúlyozta Kriza Ákos polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették: az önkormányzat és a fesztivál alapítója, tulajdonosa pénteken szándéknyilatkozatban rögzítették az együttműködést a rendezvény közös szervezéséről, támogatásáról.

„A felek szándéka, hogy a miskolci Kocsonyafesztivált 2013. évben és azt követően közös együttműködésben, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának anyagi közreműködésével és támogatásával rendezzék meg. A közös szervezés érdekében közös tagságú gazdasági társaság kialakítására vagy létrehozására kerül sor úgy, hogy a létrejövő gazdasági társaságban Miskolc többségi tulajdonos lesz, és a fesztivál rendezéséhez szükséges név- és egyéb használati jogokat a jogosult külön megkötött megállapodás alapján a közös társaság részére biztosítja” – áll egyebek mellett a nyilatkozatban, melyben az önkormányzat kifejezi együttműködési szándékát a fesztivál megrendezése kapcsán, „önhibán kívül felgyűlt szállítói tartozások rendezése érdekében” is.

Mint arról a híradások beszámoltak, a fesztivált - gazdasági hátterének megrendülése miatt - a korábbi formában idén már nem lehetett volna megrendezni. Kétségessé vált az eddigi elmaradt beszállítói számlák rendezése is, ami csaknem húszmilliós adósságot jelent.
Kriza Ákos megemlítette azokat a híreszteléseket, amelyek arról szóltak, hogy a fesztivált a jövőben esetleg más városban – például Nyíregyházán, Szegeden – rendezik meg, s kihangsúlyozta: ez a rendezvény Miskolcé, a miskolciaké, és ez így is fog maradni. A város múltjára, értékeire épül, hozzájárulva, hogy ebben az időszakban ezek országos, sőt, nemzetközi visszhangot kapjanak.

Miskolc város vezetése nem dönthetett másként. A fesztivált meg kell megmenteni a miskolciak számára, akik a legnagyobb károsultjai lettek volna az eseményeknek, ha veszélybe kerül a 2013-as kocsonyafesztivál megrendezése – mondta el a polgármester.
Kriza Ákos arról is szólt, hogy szeretnék még tartalmasabbá, színvonalasabbá tenni a rendezvényeket, még több helyi hagyományt, tradíciót emelve a programokba, s ehhez kapcsolódva a helyszínek közé. Kriza Ákos ezzel kapcsolatban egyebek mellett kiemelte az avasi borkultúrát, és az ehhez kapcsolódó helyszíneket. – A város teljes gazdasági erejével a Kocsonyafesztivál mögé áll, közösen kötjük meg a szerződéseket a partnerekkel, ami számukra is garanciát jelent – hangoztatta Miskolc polgármestere.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031