Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Megnyitották a Magyar Élelmiszerek Boltját Miskolconnews/449_0_t.jpgÜnnepélyes keretek között nyitották meg január 9-én a Magyar Élelmiszerek Boltját a Feszty Árpád utcán. Az üzletben – melyet az elmúlt év második felében újítottak fel – túlnyomórészt magyar termékeket, házi tejet valamint helyben sült péksüteményeket is árusítanak.

Bényei Zsolt, az üzlet tulajdonosa elmondta, az épületben korábban is élelmiszer-üzlet üzemelt, és tavaly döntött úgy, hogy a boltot átalakítja és kifejezetten a magyar, a helyi termékekre fókuszál a jövőben. A megvalósításra az Új Széchenyi Terv forrásaiból nyert pályázaton pénzt, a teljes beruházás mintegy 45 százalékát.
– A boltban kilencven százalékban magyar termékeket forgalmazunk, kapható nálunk házi tej is, egyedülállóan Miskolcon automatából, illetve a péksüteményeink is helyben készülnek – mondta Bényei Zsolt.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere örömét fejezte ki, hogy Miskolcon már a második ilyen, magyar élelmiszereket árusító üzlet nyílt meg. Mint mondta, a világ szinte minden pontján elsőbbséget élveznek a helyi termékek, hazánkban azonban egy rossz beidegződés miatt nem ez került előtérbe, hanem csupán az ár számított, a tendencia azonban az utóbbi években megfordulni látszik.

[449_1_480.jpg] feszty-csemege-megnyito_130109ml_14.jpg


–Miskolc városának rendkívül fontos minden olyan kezdeményezés, mely a magyar termékeket a magyar piacra juttatja, és magyar munkahelyeket teremt. Ez a bolt is ebbe a sorba állt be, magyar termékeket találunk itt, melyeket magyar munkáskezek hoztak létre így a profit is itt realizálódik, Miskolcon – mondta Kriza Ákos.

A polgármester kiemelte, Miskolc új kezdeményezései is ebben az irányban hatnak, ezért nyitott a város őstermelői piacot, ezért indított be olyan gazdálkodási tevékenységet, mely szürkemarha állományt és mangalica állományt telepített Miskolcra, illetve egy olyan mezőgazdaság alapjait tette le, mely a helyi termelést fogja beindítani.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031