Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Megkezdte működését a Miskolci Járási Hivatalnews/446_0_t.jpgAz év első munkanapján hivatalosan is megkezdte működését a Miskolci Járási Hivatal. Az új hivatal létrejöttének célja, hogy egységes szervezetben, gyorsan, szakszerűen és polgárközpontúan lássa el az államigazgatási feladatokat – hangzott el a hivatal Petőfi utcai központjában tartott megnyitó ünnepségen.

Mint ismert, a járási rendszer és a járási hivatalok – új szervezeti rendben és új célokkal – éppen harminc évvel korábbi megszüntetésük után jöttek létre idén január 1-jével. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta, vélhetően sokan sokféleképpen fogják értékelni a közeljövőben a hivatalok és a járási rendszer újbóli létrehozását. A kormányzat célja az egységes, hatékony és polgárközpontú ügyintézés létrehozása volt.
– Az elmúlt egy év számunkra a felkészülés és az együttműködés egy éve volt. Egy ilyen hivatali rendszer létrehozása értelemszerűen nagyon sok egyeztetést kíván, elég csak az átvett feladatok számára, jelentőségére, a helyszínekre, vagy éppen a személyi állományra gondolni – mondta Navracsics Tibor.

Mint mondta, az új rendszerben a kormányzat reményei szerint a korábbinál sokkal hatékonyabban tudnak majd együttműködni az önkormányzatok az államigazgatással letisztázták és egyértelművé tették ugyanis, hogy mely feladatokat, milyen forrásból, melyik fél végzi.
– Az elmúlt húsz év sajnálatos tapasztalata az, hogy mindeddig sokszor egymás ellenfele volt ez a két fél. Az önkormányzatok tapasztalata az volt, hogy az állam szívesen bízott rájuk újabb és újabb feladatokat, azonban már koránt sem ilyen szívesen adott hozzá számukra megfelelő forrást. Ennek az állapotnak vetett véget a közigazgatás újjászervezése, ehhez viszont pontosan definiálni kellett azt, hogy mely feladatokat ki látja el a jövőben – mondta Navracsics Tibor.

Január 2-ától tehát az államigazgatási feladatokat helyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Miskolci Járási Hivatal látja el, míg azokat az ügyeket, melyekhez helyi érintettség szükséges, továbbra is az önkormányzat végzi. A miniszterelnök-helyettes kiemelte, ennek a folyamatnak fontos része az adósságrendezés is, így anyagilag is nagy teher került át a városoktól az államhoz.

Navracsics Tibor köszönetet mondott Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének a minden igényt kielégítően átalakított, korábban önkormányzati ingatlanért, melyben a járási hivatal központja üzemel majd, illetve Demeter Ervin kormánymegbízottnak is, azért, hogy megyénkben eredményesen folytatta le azt a hosszú tárgyalási sorozatot az önkormányzatokkal, melynek köszönhetően mind a.. járási hivatal létrejöttével kapcsolatban határidőre megköthették a megállapodási szerződést. Emlékeztetett, az országban 260 önkormányzattal határidőre megállapodtak 16 hivatal létrejöttjének mikéntjéről és csupán három helyen csúszott a megállapodás, ráadásul kettő önkormányzat esetén is technikai ok volt csak az akadály.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere örömét fejezte ki, hogy január 2-án rendben megkezdte működését a Miskolci Járási Hivatal minden helyszínen.
–  Több mint egy hónapos megfeszített munka eredménye az, hogy ma ezt az épületet ilyen minőségben, az igényeknek megfelelően átalakítva át tudtuk adni a hivatalnak, amelyért köszönet illet mindenkit aki dolgozott ezen – mondta Kriza Ákos. Hozzátette, az önkormányzat közel nyolcvan korábbi dolgozóját vette át a járási hivatal, akik január 2-ától az új struktúrában már megkezdték a munkát.

A polgármester kiemelte, az államigazgatás újraszervezése, illetve azon belül is a járási hivatalok létrejötte a területi kiegyenlítődést is segíti azzal, hogy egységes rendszerben, azonos feltételekkel, azonosan képzett szakemberekkel intézik a polgárok ügyeit az ország minden pontján.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031