Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A szeretet fénye minden nap ragyogjon!news/441_0_t.jpgVégéhez ért a karácsonyi készülődés. Megérkezett a betlehemi láng és Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere vasárnap kora este a Szent István téren meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Az ünnepi készülődés lázában égett napközben a város, hiszen hagyományosan az aranyvasárnap tetőzik a bevásárlás. Azonban sötétedésre csökkent a forgalom, s ami volt az is megváltozott, ünnepélyesebbé vált. Az idősügyi tanács és a nyugdíjas klubok közös szervezésében egy régi népi hagyományt felelevenítve a Centrumtól a Szent István térig több helyen megállva kántáltak. Amint befejezték a népi játékot kezdődött a téren a kulturális program, amelyet a hideg ellenére több százan tekintettek meg a téren.

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon  és a Balázs Győző Református Líceum tanulói adtak kulturális műsort, amely közben Kriza Ákos polgármester mondott ünnepi beszédet.

[441_1_480.jpg] advent4_121223_ja3.jpg

– Azokban az időkben, amikor nem kerülhet minden fa alá ajándék, a legnagyobb érték a szeretet. Ha hiszünk a szeretet erejében, akkor pedig szembenézhetünk a legnagyobb bajjal és gonddal, mert a szeretet által megtalálhatjuk a kiutat is. A szeretet erejét most is látni. Itt, a Szent István téren 2012 adventjének utolsó vasárnapján – kezdte beszédét Kriza Ákos.

– Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mi hozott ma ide bennünket akkor, amikor egy nap múlva már családunk körében meghitt fények és fenyőillat mellett gyújtjuk majd meg adventi koszorúnk négy gyertyáját. A legtöbben úgy készültünk a karácsonyra, hogy futottunk az ajándékok után, kerestük a legformásabb fát, és szinte arra sem volt időnk, hogy megálljunk, s arra gondoljunk, hamarosan csoda történik. De ez nem hiba. Ezt hozza számunkra a környezet rezgése, a modern kor. A kérdésre, hogy mi hozott ma össze bennünket, a válasz egy szó: a szeretet. Szeretet a megváltó iránt, egymás iránt, Miskolc közössége iránt – magyarázta a polgármester.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031