Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Karácsonyfa-adomány nehéz helyzetű miskolci családoknaknews/427_0_t.jpgSok gyermeknek és családjaiknak sikerült örömet szerezni szombat délelőtt Miskolcon. A Katolikus Karitász felajánlásából fenyőfákat játékokat, ajándékcsomagokat adtak át a rászorulóknak, az eseményen részt vett Kriza Ákos polgármester is. A jövő hét végéig összesen ötszáz karácsonyfát osztanak szét.

Miskolc, 2012. december 15., szombat (MTI) - Fenyőfát kap félezer nehéz helyzetben lévő miskolci család. A fa alá a gyerekeknek játék és édesség is kerül, miként tartós élelmiszerekből összeállított csomag is a Katolikus Karitász jóvoltából. Tíz család már szombaton átvehette az adományt Écsy Gábortól, a humanitárius szervezet országos igazgatójától, Árvai Ferenc igazgatótól és Kriza Ákostól (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármesterétől.

Écsy Gábor úgy fogalmazott: a karitász egész évben igyekszik segíteni a nehéz helyzetbe jutott családoknak. A szervezet lehetőségei ugyanakkor korlátozottak, de azért bíznak abban, hogy a szeretetet, a törődést megértik mindazok, akiket támogatnak, segítenek.

Kriza Ákos azt mondta: az utóbbi időkben egyre többen - civil szervezetek, egyházak, egyházakhoz kötődő intézmények, önkormányzatok, családsegítők - segítenek a rászorulóknak. A miskolci önkormányzat idén februárban tűzifát adott nekik, és ezt jövő januárban is megteszi.

[427_1.jpg] karacsonyfa-osztas_121215ml_3.jpg

Árvai Ferenc szerint azért döntöttek fenyőfák adományozásáról, mert nagyon sok családnak nem telik fa állítására karácsonykor, hiszen fontosabb dolgokra, főleg élelmiszerre, tüzelőre kell költeni, a gyerekeknek ugyanakkor az ünnep karácsonyfával az igazi. A karitász idén Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint részben Jász-Nagykun-Szolnok megyében 26,5 millió forint értékben támogatta a családokat a krízisprogramban, amelynek keretében egyebek mellett a közműszámlák, lakbérek kifizetéséhez nyújtott segítséget - közölte az igazgató.

- MTI -

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031