Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos válasza a Blikk vádjaira - közleménynews/423_0_t.jpgAz elmúlt időszakban több méltatlan, sőt egyenesen igaztalan támadás ékezett a Blikk napilap oldaláról a miskolci városvezetés ellen. A mai napig kollégáimmal úgy gondoltuk, hogy nincs abban semmi baj, ha egy lap különös figyelmet fordít a közpénzek felhasználására és újra és újra rákérdez különböző ügyekre.

Bár az utóbbi cikkek során nem egyszer tapasztaltuk, hogy nyíltan személyeskedő és pontatlan, csúsztatott állítások jelennek meg és kértük ezek pontosítását, illetve helyreigazítását. E rágalmak kapcsán mindig csak azt sajnáltam, hogy ezekkel a hírekkel maga Miskolc városa is rossz színben lett feltüntetve az ország nyilvánossága előtt.

Ám, a mai, személyemet érintő írásuk, amely szerint a saját utcámban megcsináltattam az utat, világossá tette, hogy immár a nyílt hazugság eszközeivel kívánják a városvezetőket és ezzel együtt a várost is hírbe hozni. Szeretném tisztázni a tényeket. Nem voltam polgármester, amikor az utcámban útfelújítás kezdődött!

2010 októbere óta vagyok polgármester. Az utcám azon része, ahol én is közlekedek, vagyis a Közdomb és Margittai utcákat összekötő szakasz aszfaltos javítása 2010 nyarán, vagyis az előző városvezetés és Káli Sándor szocialista polgármester vezetése idején lett felújítva a terület akkori Önkormányzati képviselőjének választókerületi fejlesztési alapjából.

A Közdomb utca aszfaltozásának folytatása 2012. májusában valósult meg, ez azonban már nem érintette a tulajdonomban lévő ingatlan előtti területet. Minden ingatlan előtt kapubejáró is épült, nem csak az én házam előtt. E hírrel tehát személyemet nem lehet lejáratni, mert egyszerűen nem igaz az állítás. Arra viszont alkalmas, hogy a várost lejárassa, rossz színben tüntesse fel és kárt okozzon a miskolciaknak. Ezt ezennel határozottan visszautasítom minden miskolci polgár nevében, és kérem az igazság pontos közlését.

Mindezek mellett ezúttal meghívom a Blikk főszerkesztőjét és munkatársait Miskolcra egy kávéra az irodámba, hogy pontosan tisztázzuk a félreértéseket és zárjuk le ezt a méltatlan, kampányszagú időszakot. A miskolciak érdekében választom ezt az útját a támadások lezárásának, a pereskedés ugyanis, csak újabb botránykeltés, károkozás lenne a város számára, amit sohasem támogattam. Tájékoztatni fogom a sajtó nyilvánosságát, hogy milyen választ kaptam a Blikktől.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031