Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kriza Ákos: „soha nem éltem vissza polgármesteri funkciómmal!”news/422_0_t.jpg– Mióta polgármester vagyok, azaz 2010. október 3. óta abban az utcában, ahol én lakom, a házam előtt egyetlen egy métert sem aszfaltoztak le – utasította vissza Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az egyik országos bulvárlap hétfői számában, az utcája aszfaltozásáról megjelent hírt.

Kriza Ákos elmondta: azért beszélünk ma erről, mert az elmúlt napokban az említett lapban folyamatosan jelennek meg Miskolc városvezetésével kapcsolatos lejárató cikkek, melyeknek semmi valóságalapjuk nincs.

– Ennek a cikknek az alapállítása az volt, hogy az én házam előtt aszfaltoztak idén, azért, hogy én ezen az új aszfaltsávon tudjak bejönni a városba. Ez, mint mondtam, nem igaz – hangsúlyozta Kriza Ákos. – Ha pedig ez nem igaz, a cikk alapjában véve hamis állításokon alapul, és eleve okafogyottá válik. Én ezt elmondtam volna az adott sajtóorgánum munkatársának is. Most is szívesen látom az irodámban egy kávéra akár a főszerkesztőt, akár őt magát, hogy megmutassam nekik azokat a tényeket, iratokat, melyek a valóságot mutatják, az pedig teljesen más, mint amiről a cikk szól – emelte ki Kriza Ákos.

A polgármester hozzátette, a fentiek miatt hivatalosan is kérni fogja a helyreigazítást. – Véleményem szerint, nem szabad, hogy tendencia legyen az, hogy ki tudja milyen okból egy városvezetést megpróbáljanak lejáratni – jelentette ki Kriza Ákos. A polgármester ezt követően a sajtó rendelkezésére bocsátott minden, az érintett utca utóbbi években végzett aszfaltozási munkáiról szóló dokumentációt, valamint egy térképen szemléltetve bemutatta azt is, hogy körülbelül mikor, és milyen ütemekben kapott aszfaltszőnyeget a közterület.

[422_1_480.jpg] kriza-sajtotaj_121210ml_5.jpg

– Az aszfaltozás a belvároshoz legközelebb eső szakaszon indult még a kilencvenes években, és kisebb-nagyobb szakaszokban folyt a munka az elmúlt évtizedben. A házamig 2010-ben, de még október 3-a előtt – vagyis, azelőtt, hogy polgármester lettem volna – jutottak el. És most, 2012-ben elérkeztek a belterület határáig. Természetesen a külterületek aszfaltozásának luxusát nem engedheti meg magának Miskolc városa sem – mondta Kriza Ákos. Hangsúlyozta, a háza előtti szakasz több mint két éve aszfaltozott – a most leaszfaltozott útszakasz a háza után következik, így ő azt nem is használja, emiatt is visszautasította a vádakat, hogy miatta aszfaltoztak volna. Kriza Ákos hangsúlyozta, mindenkinek – mint ahogy eddig is bármikor – szívesen megmutatják azokat az iratokat, melyek a közpénzek felhasználásával kapcsolatosak. – Idén több mint 400 millió forintot költöttünk út- és hídkarbantartásra, felújításra, körülbelül harminc utcában zajlottak hasonló aszfaltozások, és jövőre is szeretnénk, ha folytathatnánk ezt a munkát – mondta a polgármester. – Soha nem éltem vissza a polgármesteri funkciómmal személyes érdekeim miatt – szögezte le tájékoztatója végén Kriza Ákos.

 

Kriza Ákos polgármester sajtótájékoztatójának vágatlan felvétele a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031