Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A Factoryba került a „Billentyűzet”news/419_0_t.jpgA Factory Arénába került az Új Széchenyi Terv eredményeit bemutató „Billentyűzet” című installáció csütörtökön. A térinstallációt, amely korábban az Erzsébet téren vált a város részévé, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adta a városnak, Kriza Ákos polgármester pedig úgy döntött, a fiatalok között lesz a legjobb helyen.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Óriás számok elnevezésű kampányának keretében Miskolcon, az Erzsébet téren láthatták a város lakói a „Billentyűzet” című térinstallációt, amelyre az 520 000-es számot írták rá. A szám azokat jelképezte, akik országszerte az Új Széchenyi Terv keretén belül támogatott szak- és felnőttképzésben vettek részt. Az installációt az ügynökség Miskolc városának adományozta, hogy olyan helyre kerüljön, ahol a közösség részévé tud válni, s hasznos funkciót képes betölteni. Kriza Ákos polgármester a Factory Arénának adta az elemeket. Mint kiemelte, az arénában jó helyen lesznek, otthonosabbá válhat tőle a közösségi tér.

– Mikor legutóbb a Factoryban jártam, nagyon örültem, hogy van a fiatalok számára egy hely, ahol együtt lehetnek, ahol sportolhatnak, hasznosan tölthetik idejüket. Sokat gondolkoztam, hogyan tudnánk segíteni, hiszen az ehhez hasonló kezdeményezések pozitívan hatnak, a politikának pedig feladat ezek segítése. A Nordától megkaptuk az elemeket, s úgy véltük, hogy segítheti itt a közösség erősödését – mondta a polgármester.

Az installáció elemeit pedig már fel is használta a Factory, hiszen egy kortárs kiállítás talapzataként működik jelenleg. Mint azt Egri Zsuzsa, az aréna vezetője elárulta, kezdetben nem tudták, hogy mit kezdjenek az elemekkel, de azok hamar funkciót kaptak. – A selejtes, itt elfekvőben lévő vas elemekből művészek készítettek szobrokat. Ezekből az alkotásokból nyílt kiállításunk, amelyben talpazatként működnek az installáció elemei – tette hozzá.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031