Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Készül az ünnepekre Miskolcnews/412_0_t.jpgFolyamatosan zajlik a karácsonyi fényfüzérek, díszítőelemek kihelyezése Miskolcon, melyek advent első vasárnapjától, tehát december másodikától vízkeresztig díszítik majd a városi közterületeket.

Ebben az évben is folytatódik a város jótékonysági akciója, gyűjtenek ajándékot a rászorulóknak a Szent István téri Mézeskalács házban.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai múlt hét pénteken, a Városház téren kezdték fényfüzérrel dekorálni a fákat, majd a Szent István tér és a belváros következett, hétfőn pedig az ÉMÁSZ szakemberei a figurális elemek felszerelését is megkezdték a sétálóutcán (a Hősök terére és a Szinva teraszra, ezek már a korábbi hetekben kikerültek).
Ez évben a főutca, az Erzsébet tér, a Városház tér, a Szent István tér, a Déryné utca, a Hősök tere, a Szinva terasz, a Corvin utca egy része borul karácsonyi fényárba. A már évek óta megszokott módon a virágóra alakul át adventi koszorúvá, így együtt gyújthatják meg a miskolciak a gyertyákat.
Advent: négy gyertya, négy üzenet
Miskolc – a hagyományokhoz híven – idén is közös gyertyagyújtásra hív mindenkit advent négy vasárnapján (december 2., 9., 16., 23.) délután négy órára a Szent István téri adventi koszorúhoz. Az ünnepség idén is egy-egy üzenet köré szerveződik, a műsorokon pedig fellépnek a város egyházi iskoláinak tanulói.
A téren található Mézeskalács házban, minden vasárnap karácsonyi ajándékokat gyűjtenek majd a rászoruló miskolci családoknak.

Az első gyertya meggyújtásának üzenete a segítségnyújtás – ezzel kapcsolatos gondolatait Zsiga Marcell alpolgármester osztja meg a jelenlévőkkel, majd ő gyújtja meg az első gyertyát. A szertartás alatt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fáy András Görög Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola tanulói szolgálnak.
A második gyertya meggyújtásának üzenete az ajándékozás – ennek szépségéről Sebestyén László országgyűlési képviselő beszél, majd meggyújtja a második gyertyát.
A gyertyagyújtási szertartás alatt a Fráter György Katolikus Gimnázium és a Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói teljesítenek szolgálatot. A legkisebbek megismerkedhetnek Szent Miklós püspök legendájával, aki megajándékozza a térre kilátogató gyermekeket.
A harmadik gyertya meggyújtásának üzenete a család – jelentőségéről Csöbör Katalin országgyűlési képviselő beszél, majd meggyújtja a harmadik gyertyát.
A gyertyagyújtási szertartás alatt szolgálatot teljesítenek a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola tanulói, és élő betlehemet varázsolva megismerhetjük Jézus születésének történetét.

A negyedik gyertya meggyújtásának üzenete a szeretet, melynek erejéről Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szól, majd meggyújtja az utolsó gyertyát. A gyertyagyújtási szertartás alatt szolgálatot teljesítenek a Lévay József Református Gimnázium és a Balázs Győző Református Líceum tanulói. December 23-án, vasárnap a Betlehemből elhozott lánggal meggyújtják az utolsó gyertyát. A lángot kis mécsesekben hazavihetik.
Miskolciak Karácsonya

A polgármesteri hivatal idén is várja a miskolci civileket saját készítésű ajándékokkal, műsorokkal a karácsonyvárás időszakában. Az elmúlt évben nagy sikert aratott a városi civil szervezetek, nonprofit cégek, egyházi és városi oktatási intézmények bemutatkozása, melynek célja karácsonyi hangulatot lopni a sétáló, vásárló emberek szívébe. A Villanyrendőrnél (buszmegálló mögött) erre a célra felállított faház nyitva december 10–22. között van nyitva, hétfőtől péntekig délután 3 és 6 óra, szombaton délelőtt 10 és délután 1 között.
Folytatódik idén a hivatal Jusson ajándék mindenkinek! című akciója is – melynek során összefogásra kérik a miskolciakat azokért, akiknek segítség nélkül nem jutna ajándék a fa alá.
A felhívás során az önkormányzat azt kéri, hogy akik megtehetik, a jó állapotban lévő ajándéknak szánt tárgyakat vigyék el a Szent István téren felállított Mézeskalács Ajándékházba december 2–23. között, s azokat úgy csomagolják be, hogy a megajándékozott azt érezhesse, hogy a kapott ajándékot szeretettel, személyesen neki csomagolták.
A csomagra írják rá, milyen korú és nemű gyermeknek, illetve felnőttnek szánják az ajándékaikat, de írhatnak egy kedves üzenetet is mellé.
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031