Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Komplex fejlesztést tervez a városvezetés az Avasonnews/405_0_t.jpgA miskolci Avas városrészt érintő egyeztető fórumot rendeztek pénteken az Avasi Gimnáziumban. Szeretné ugyanis a város vezetése elkészíteni a városrész komplex fejlesztési stratégiáját, amelyet széles társadalmi konszenzussal képzelnek el összeállítani.

Miskolc vezetése kiemelt feladatának tekinti az Avas városrész problémáinak megoldását, a városrész komplex fejlesztési stratégiájának megalkotását, megvalósítását. Ez csak széles társadalmi konszenzussal, a civil szervezetek, az egyházak, az oktatási intézmények bevonásával lehet eredményes – hangzott el pénteken az Avasi Gimnáziumban, ahol egy gondolatébresztő kerekasztal-beszélgetéssel vezették fel a stratégia kidolgozásának folyamatát.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szerint hiányzik az egyensúly, és ez okozza a problémát. Definiálni kell, hogy merre szeretne a város továbbmenni, ehhez milyen lépésekre van szükség, és ebben ki tud részt venni, és hogyan. A helyzet a fészekrakó probléma miatt élesedett, ezért szükséges, hogy a nem fizető lakókat eltávolítsák a közösségből. Ha azonban áthelyeződik a probléma másik városrészbe, úgy nem komplex a megoldás. Általában nagy családokról van szó, akik munkanélküliek, és nem a munka világában szocializálódtak. Akik igénylik, azoknak segítséget kell nyújtani ideiglenes lakhatással, felzárkóztatási programmal, társadalmi integrálással és megfelelő oktatással. Így a társadalom egyensúlya jobbá válik.

Összegzés

Kriza Ákos összefoglalójában megjegyezte: közgazdasági kérdésről is szó van itt. Mindenki az elpattanás határán van, ha pedig ez megtörténne, akkor sokat romlana a helyzet. Akik kevés pénzből élnek és nem tudják fenntartani a lakásukat, azok számára kisebb fenntartásút kell biztosítani, alternatívát kell mutatni ezeknek az embereknek. határozottan kell lépni, hogy a közösségek egyensúlyát helyreállítsák.

Kiss Gábor kijelentette: ezt a beszélgetést folytatni kell! Ha megvannak a célok, akkor lehet uniós forrásokat találni hozzájuk. Van olyan lépés is ami nem igényel forrást, csak szervezési kérdés, vannak kevés pénzből rövid távon megoldható problémák, és hosszú távú programok is. Ennek a kidolgozásában, megvalósításában számítanak a fórum résztvevőire, akikkel folyamatosan tartják a kapcsolatot a jövőben.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031