Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Polgármesteri vizit a Középszerennews/396_0_t.jpgKoczka Mihály közös képviselő meghívására kedden délután felkereste a Középszer utca 90–92. alatti társasházat Kriza Ákos polgármester. A rögtönzött utcafórumon a lakosok elmondták kéréseiket, észrevételeiket, amelyekre első kézből, a város vezetőjétől kaptak tájékoztatást.

Néhány hete már konzultált a Középszeren az egyik társasház lakóival Kriza Ákos polgármester. Most a hosszú utca végén mintegy két tucat lakó várta, és az idő előre haladtával nem csökkent, hanem növekedett a tömeg, mivel a hazaérkezők, s éppen arra járók is csatlakoztak a hallgatósághoz. Egy idős hölgy a „fészekrakókkal” kapcsolatos problémákat panaszolta fel. Mint kiderült, a társasházban négy ilyen család élt, a lakók és a rendőrség fellépésének köszönhetően már csak egy maradt, de velük is éppen elég gond van, elsősorban a bogarak miatt.

Többen is panaszkodtak arra, hogy nem fizetnek semmilyen költséget, ezzel a társasház helyzetét anyagilag is rontják. Kriza Ákos polgármester elmondta, megérti a lakók felháborodását. Amióta megválasztották polgármesterré, sokat dolgozott, dolgoztak a probléma megoldásán. A problémás „fészekrakós” lakások a tartozások miatt végrehajtási szakaszban vannak, azonban minden esetben a hitelező pénzintézet a kedvezményezett, ezért arról tárgyalnak, hogy a város egy csomagban átvenné az érintett ingatlanokat, és ezzel konszolidálná a helyzetet.

– Amíg a tulajdonjog nincs a kezünkben, nem tudunk mást tenni, mint segítjük a hatóságok munkáját, illetve rendszeres ellenőrzéseket tartunk – hangsúlyozta a polgármester. Megnyugtatásként cáfolta azt a felvetést, hogy a kivásárlást követően a „fészekrakók” albérlőként tovább maradhatnának a lakásokban. A lakosok közt volt, aki a közbiztonság helyzetét vetette fel, egy, a Testvérvárosok útjáról érkezett lakó viszont megköszönte a polgármesternek, hogy intézkedett a lépcsőjavítással és a fakivágással kapcsolatban. S még sorolták jó ideig észrevételeiket, kéréseiket a polgárok, akik örültek, hogy azt személyesen a polgármesternek mondhatják el.

 Az idézetteken túl Koczka Mihály még elmondta, hogy a környéken élő idősek szeretnék, ha padokat helyeznének ki a domboldalon, s a jó időben ott ücsöröghetnének, illetve a lakások számához viszonyítva kevés a parkolóhely. A járdák, lépcsők javítása is fontos feladat. A társasházakat illetően pedig a felhalmozódó adósságokra kellene valamilyen megoldást találni.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031